Kizomba – Nasser Girgis & Sigrid Behm

Den 19 september kommer Nasser Girgis och Sigrid Behm via Linköpings bugg och rock n roll-klubb till Linköping för att hålla en gratis prova-på-kurs i Kizomba. I Stockholm växer denna dans så det knakar så därför vill vi ge er chansen att prova denna fantastiska dans. Om tillräckligt intresse finns så kommer det sen att arrangeras regelbundna workshops från november och framåt, för att ni ska kunna fortsätta utveckla det ni får lära er under denna kväll.

Lokal: Dansens hus, Linköping

Fokus kommer vara på grunderna, musikanpassning och ”connection”.

https://www.facebook.com/events/1008757155810203/

Mer om Nasser:
Nasser är en av Stockholms mest populära och eftertraktade Kizomba instruktörer. Känd för sin autentiska undervisning och teknik, ger han sina elever undervisning som är anpassad till varje elevs förmåga. Han fokuserar och har specialiserat sig på ”connection” med sin danspartner och musikanpassning. Hans klasser är alltid fulla av energi och skratt, men aldrig på bekostnad av kvalitet eller fokus. Oavsett om du är förare eller följare, så har han förmågan att upptäcka och förklara även de minsta detaljerna, som hjälper varje elev att utveckla och finjustera sin stil. Hans stora förmåga att musikanpassa sina danssteg ger en stor variation, både på hans klasser och på dansgolvet.
Nasser var en hängiven lärling av Mestre Petchu (Angola) och Vanessa (Portugal) och har också tagit i många workshops med de största namnen i Kizomba idag.

Mer om Sigrid:
Sigrid har dansat i nästan hela sitt liv. Jazz, hiphop, bugg, salsa och foxtrot. Sedan en tid har hon fokuserat helt på hennes nya passion, Kizomba. Hon har både gått en rad olika kurser och lektioner men också varit medhjälpare vid kurstillfällen. Hennes dans kännetecknas av mycket känsla, att hitta samspel med sin danspartner och tillsammans hitta dansglädjen. Hon har en mjukhet och lätthet i sin dans och hennes erfarenhet gör att hon har stor förmåga att hjälpa både förare och följare i detaljer som förbättrar dansteknik och följsamhet. Just följsamhet samt närvaro och anpassning, både till musiken och till sin partner, är hennes ledord på dansgolvet.

Mer om Kizomba:
Kizomba är en behaglig och sensuell pardans med musikgenre från Angola. Dansen karaktäriseras av smidiga, lugna och grundade rörelser. Då det finns många dynamiska element i Kizomba kan man ha stor nytta av stegen och tekniken för att skapa variation även i andra dansstilar.
Man dansar i huvudsak på taktslagen men leker även med att dansa mellan taktslagen, vilket ger stort utrymme för lekfullhet och musikanpassning. Rytmen påminner väldigt mycket om människans hjärtslag och kanske är det en av förklaringarna till att många människor snabbt fattar tycke för musiken och upplever att det känns så naturligt och härligt att dansa Kizomba.

Varmt välkomna!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s