Kiriaka – Action i Parken 2015

Kulturföreningen KIRIAKA bildades 2001 i ekobyn Kampetorp i norra Bohuslän. Då var syftet att bredda kulturverksamheten på landsbygden. Med tiden har KIRIAKA blivit en etablerad slagverksorkester i Göteborg som präglar Göteborgs kulturliv från förort till innerstad. Visionen är att verka för en internationell förståelse, kombinera kultur och samhällsengagemang, belysa sociala orättvisor och genom musikens förmåga skapa förståelse mellan människor med olika bakgrunder, förutsättningar och från olika kulturer. Till oss är alla välkomna.

Under senare år har KIRIAKA försökt bygga upp bra relationer med liknande slagverksorkestrar runt om i Sverige och Europa. KIRIAKA har bland andra samarbetat med Yakumbe från Rinkeby, Stockholm, Kuru Mapu – Nya rötter från Malmö, Houba från Frankrike, Baguncaco och Cortejo Afro från Brasilien och förstås aBunda från Göteborg. KIRIAKA letar ständigt efter nya musikaliska möten. Varje år försöker KIRIAKA åka ut i världen på turne. Genom Brasilien, Marocko, USA, Ungern, Rumänien, Bulgarien, Makedonien, Serbien, Frankrike, Spanien, Tyskland, Tjeckien, Slovenien, Kroatien, Bosnien har vi spelat med gnawa-marockaner, balkanbrass-romer, bahia-timableros, sambarock-fransöser, alla gatumusikanter vi kan hitta och alla andra med. KIRIAKA spelar alltid och överallt!

Action i Parken
Fredagen den 13e september från 12.00 till 20.00 fylls actionparken bakom Bergakungen av utställare, artister och ett digert fritidsutbud för den intresserade. Vi erbjuder då stadens ungdomar, ungdomsarbetare, utställare en unik möjlighet att träffas och ta del av vad Göteborg kan erbjuda.

Festivalens syfte är att visa ungdomar vilket utbud som finns för att hitta och skapa en meningsfull fritid. Vi kommer bygga en scen med ett varierat musik- och dansutbud, och i själva betongparken kommer uppträdanden och uppvisningar ske med duktiga utövare av olika street-sporter, t.ex. skate, rollerderby. På Bergakungens tak kommer tält finnas för utställare.

Denna festival kommer att erbjuda en unik möjlighet för ungdomsverksamheter, föreningar m.fl. att synas och möta stadens ungdomar.

Arbetsgruppen består av glada ungdomsarbetare och ungdomar men vi ser gärna ett gäng volontärer från Team Göteborg som komplement!

Datum: fredag 13 september
Tid: ca 12.00–20.00
Plats: Actionparken bakom Bergakungen
Volontäruppgifter: scenområdet, håller ordning på besöksområdet, rodda mässområde, säkerhet
Informationsmöte: onsdag den 21 aug. kl. 17.00 i våra lokaler på Vallgatan 9D (ingång inne på gården).

Arrangemanget drivs och bekostas av Fritid i Centrum ihop med Ungdomssatsningen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s