Stödspelning för hungerstrejkande palestiner

Denna filmen gjorde jag efter stark önskan från bekanta att få video-repotage om de hungerstrejkandes situation. Jag är lite kluven till resultatet eftersom den gjordes under extrem stress; jag hade pga resor inte tid att göra detta, så det blev väldigt kort filmande på platsen och sen och slarvig klippning för att bli klar i tid.

Det finns så mycket som kunde göras bättre, men videon kom snabbt ut och kunde användas för att visa på Palestinernas situation och göteborgarnas stöd. Så kanske något av det slarvigaste jag släppt, men kanske mer känslosamt och meningsfullt.

På torsdag kl. 18:30 slår vi ett slag för de palestinska hungerstrejkarna på Järntorget som med livet som insats kämpar för att få uppehållstillstånd och bli erkända som asylberättigad folkgrupp.
Vår spelning är ett spontant initiativ som ett sidospår av Festival Illegal och kommer att samköras med andra artister.
Kiriaka – Sambareggaeton
Centro De Flamenco La Pantera – aukustisk flamenco
Trayo – ösig romsk musik från Ryssland
Ellen Huttu Hansson – Sång och gitarr
Talare – Julia
Banderoll-workshopen som hålls på Syndikalistiskt Forum kommer även att ansluta.

Vi hoppas på att detta leder till en manifestation och att fler vill ansluta! Har du något du vill framföra så tveka inte, vi behöver allas röster.
För att se Festival Illegals program klicka på länken: https://www.facebook.com/events/61997….

Hungerstrejkarna är inne på sin 14:e dag och situationen är kritisk. 17 personer har fått intensivvård. Hungerstrejkarna har fått avslag på sin ansökan med motiveringen: ”inte är tillräckligt ömmande omständigheter…att sökande ej anses komma från ett krigstillstånd samt för att de inte anses vara förföljda på grund av ras”. Påståenden som alla baseras på att Palestina inte erkänts som stat.
Hungerstrejkarna har nu skickat in ännu en ansökan om uppehållstillstånd. Vissa utav dem har bott i Sverige upp till 6år utan att kunna arbeta, studera eller skapa sig ett liv.

Kiriaka tar ställning för att Palestinier behöver erkännas som asylberättigad flyktinggrupp och beviljas uppehållstillstånd, samt för att hungerstrejkarna bör få uppehållstillstånd med omedelbar verkan.

Syftet med stödspelning är att ta ställning offentligt och vi uppmanar alla grupper, föreningar, företag och privatpersoner att göra samma sak i er organisation och i sociala medier.

”Vi lever på stöd just nu när vi inte kan äta mat” – hungerstrejkare

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s