Vintercaching i Änggårdsbergen

Frog Prince in Snow

Jag och Iller bestämde oss för att ta en vintercachingtur, för att fånga vad som skulle kunna vara årets sista vinterhelg detta nästan vinterfria år.  Tyvärr var det ganska fuktigt, lite mörka moln och disigt, men den aningen blöta snön var vit och fin.

IMG_4774

I början av turen var det en himla vandring upp för en brant backe, men med hjälp av broddar kunde vi ganska lätt ta oss upp. Några få personer hade gått före oss men inte många, och vi stretade på. Sen svängde vi av mot Änggårdens PowerTrail #2 och fick gå i helt orörd nysnö en bit. I vad som kom att bli ett tema för dagen så hittades cachen väldigt snabbt och lätt 🙂

Sen gick vi vidare mot Änggårdens PowerTrail #1 som nog kunde vara hur svår som helst, men vi hade extrem tur – ingen snö framför gömman som låg i marknivå, och jag reagerade direkt på att en sten såg onaturlig ut. Så skönt, jag vet andra vintrar då man lagt 30 minuter på gömmor i marknivå och fått skrapa runt snö och varit på uruselt humör efter en stund. Men denna dagen var en extrem luck-streak och cacherna bara hoppade fram!

Här uppe kunde man se att folk åkt längskidor och att en del folk varit här, men idag var det folktomt uppe på berget. Till slut träffade vi på en kvinna som var ute och gick med sin hund.

IMG_4776

Sen kom Iller in i värsta cache-hittar humöret och började hittade geocache efter geocache! Han hittade resten av Änggården PowerTrail cacherna direkt! Så stannade vi och fikade lite i ett vindskydd. Vidare och gjorde underhåll på några av Illers fina geocacher!

IMG_4788

Sen genade vi över ett träsk. Det knakade illa när Iller gick över, och isen brakade när jag satte ner min högerfot, så kängan åkte nästan hela vägen ner i  träsket. Himla bra dag att ha riktiga vandringskängor med höga kanter, för inget träsk kom ner i kängan.

IMG_4792 IMG_4769  

Dagens näst sista geocache var en jag letat efter 2.5 år tidigare, då fladdrade GPS:en runt som en galning och jag var där länge utan någon framgång. Sådan där retsticka. Nu stack ett gömställe upp ut snön som matchade ledtråden och där låg den.  (såg just att koordinaterna uppdaterats med 12.5 meter, och min minnesbild är nog att gömstället låg utanför området jag la mest energi på att leta). Mycket härligt att äntligen få loggat en gammal DNF (Did Not Find).

IMG_4795

Dagens sista cache togs i mörker och i en lätt regnskur, så nu var inte humöret riktig på topp längre. Tydligt var att en stor grupp geocachare letat mycket nyligen i området, dels pga synliga semi-permanenta tecken som omflyttade stenar, och att i snön såg det ut som om en smärre armé svärmat runt koordinaterna. Vi tittade in på mobiltelefonen för att kolla dagens loggar. Lite oroväckande så hade armadan valt att inte logga, däremot fanns det en DNF-logg från Fdaniel: ”Nope, denna hittade vi inte i snön. Det var gamla fotspår i snön, undrar om det är fler dig not find?”. Suck. Så minst ett gäng har haft en tyst DNF på platsen nyligen före Fdaniel, och Fdaniel hittade den inte. Aningen hopplöst. Så hör man Iller roppa att han hittat den. Gud vad skönt att slippa avsluta med en kall DNF i regnet!! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s