Vintergeocaching Mölnlycke – Delsjön – Skatås

IMG_4742

Det var väldigt länge sen jag var på en vintergeocaching-vandring så jag och Frippe79 bestämde oss för att göra en riktig vintertur. Jag ögade lite på kartan och såg att det fanns en bra väg från Mölnlycke genom Delsjön som tog oss förbi många lätta cacher nära stigar som jag inte hade loggat, 7km fågelvägen.

Så vid 12.40 på lördagen sammanstrålade vi med lätta ryggsäckar innehållandes lunch, fika och termosar. Vi hade sagt på chatten igår att vi båda två skulle ta med oss kaffe, så lite lustigt tänkte vi båda två ”om han tar med sig kaffe så kan jag ju ta med te gjort på kaffe-fruktkött”. Så två termosar kaffefruktkött-te hade vi istället för kaffe och te 🙂

Dagens tur blev knappt 5 timmar och omsatte dryga milen 🙂 Själva cachingen gick grymt bra, 9 Found, de flesta snabbt, och inga DNF. Helt okej väder/vind förutom när vi lunchade nära isen och det blåste riktigt kallt på oss!!

IMG_4732

Dagen började med en väldigt lätt cache, som saknade penna. Bra då att ha med sig penna. Jag har alltid en mini-penna i plånboken men för skogsturen valde jag att ta med två specialpennor som skall kunna skriva under nästan alla förhållanden, så som blöta loggböcker m.m. Jag har tidigare två riktigt dyra versioner av dem, rymdpenna som kostar ca 250:- och armé-version som kostar typ 120:- men då oroar man sig hela tiden för att tappa bort dem. Terräng har börjar sälja snorbilliga varianter i plast, som duger väl för geocaching och tja nästan alla andra ändamål också.

 

Något jag tycker är roligt är att illustrera mina loggar med ett foto på platsen. Oftast är motiven på mina foton bara valda av artistiskt skäl eller för att jag tycker det är lite lustigt med mindre hjälpsamma bilder. Så mina bilder är i regel ganska värdelösa om man tittar efter ledtrådar om var cachen är gömd. Dessutom brukar jag oftast sätta rubriken ”Foto” på mina foton, och tänker mig att någon ute på internet stör sig på det =)

IMG_4743 IMG_4741
IMG_4738 IMG_4744

Svåraste cachen var väl kanske den som hängde en bit upp i ett träd. Tog en bra stund att få syn på den, att få ner den var inte så svårt, men att hänga upp den igen tog en massa försök.

IMG_4745

Farligaste cachen var vår sista kvällslogg ovanför ett ca 5 – 7 meter högt stup. Tekniskt sätt hade solen gått ner men det fanns lite skymningsljus kvar. Jag tog mig ner ganska enkelt längs en väg där det fanns gott om friktion och saker att ta tag i, och noga utvald för att om någon ishalka skulle uppstå så skulle jag åka in i en enbuske, inte ner för stupet. Som tur var visade sig inte vara det minsta halt så jag kunde lätt ta mig fram till cachen och tillbaka.

IMG_4737

Mig

IMG_4735

Mystiskt uthus i Mölnlycke

IMG_4734

Mystiskt foto i Mölnlycke

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s