Kerbalkon 2013 KSPTV

Kerbal Space Program firade 3 år med Kerbalcon 2013 på sin Twitch kanal KSPTV (finns inspelat i ”Past Broadcasts”).Utvecklarna talade om nya funktioner som skall komma i nästa version, långsiktiga planer för framtiden, och en testare pratade om hur man testar dataspel och dokumenterar buggarna i dem. och

Flera spelare kända från Youtube och Twitch spelade spelet, dels i gamla klassiska version och testversionen av nästa version som släpps snart. Det var riktigt kul faktiskt, riktig kul att ha interaktiviteten när spelarna svarar direkt på frågor. Och fan-kulturen blev mycket mer tydlig. Att HOCgaming har 90.000 förljare på youtube säger ju lixom ingenting. Att han ringer in till spelarna och att hela Twitch chat-kanalen blir helt sönderspammad av folk som skriver ”It’s Harv!” och liknande i någon minut säger mycket mer =)

Kul också att Tanuki Chau under Kerbalkon ”efterfesten” konstaterade att tittarna och KSP-communityn är mycket  trevligare mot kvinnor än andra spel-communities. Lite av de klassiska förvirrade ”va? är hon en kvinna?” diskussionerna när hon först kommer in på streamen men med en artig och positiv ton, och efter att 1000+ tittare hunnit inse att ja, hon är en kvinna, så handlar hela chatten om spelandet igen.

Enligt uppgift dog totalt 24 små söta Kerbals under festivalen. Skall sägas också att det var många misslyckanden och krashanden. Man kan konstatera att många hade problem med att göra sina uppdrag på planerade 1 timmars slottarna, och att oredigerat KSP spelare är ganska gott om misslyckanden även bland de flesta KSP-kändisar =)

Extremt kul faktiskt. Såg ett par timmar på Kerbalkon i torsdags men igår var det helt galet. Klockan var fyra på natten när jag lämnade efterfesten och trillade ner i sängen =) Ibland tittade jag bara på kerbalkon, ibland skype:ade jag med flickvännen, och ibland spelade jag KSP i bakgrunden. Nu på lördag klockan 13:21 skriver jag blogginlägg och efterfesten pågår fortfarande!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s