Livat värre på Geocaching-fronten (FAD2012, Mystery-knäckning, Fadderskap m.m.)

För någon vecka sen blev jag draft’ad av FAD Crew som ”volontär” till FAD2012. Det är ju ganska svårt att säga nej när någon säger ”du vet ju hur mycket jobb det är”. Var ju FAD Crew ‘2011 och vet vilket enormt arbete det är.

Det var ett riktigt bra beslut! Morgonen började vid 9 (gud vad skönt att de inte startade FAD så tidigt detta året) och jag gick runt och gjorde diverse enkla sysslor och gav ett handtag där folk verkade behöva det. När jag inte verkade behövd så passade jag på att ta upp lite intervjuer med folk, försöka fånga i video vad olika arrangörer och volontärer  hade för förväntningar. Sen stod jag och agerade vägvisare / ordningsman och visade folk vart de skulle gå och lugnade ner folk i kön när de blev lite för pushiga i kön, så att kön kunde hållas ordnad och säker. När väl starten för natteventet kom så gav jag mig ut i naturen och dokumenterade hur 800 geocachare upplevde nattcachingen och specialcacherna. Och folk var så otroligt glada och positiva, underbart att bada i folks glädje! 🙂

Stort tack till FAD Crew ‘2012 för ett grymt event!

Dagen efter FAD var jag sådär ”död” som man blir efter att gått runt med massa utrustning (tung ryggsäck) ute i skogen i flera timmar och druckit för lite. Typ som att vara bakis men värre. Men jag ignorerade mina krämpor och startade datorn och började ladda över från minneskorten och började göra video. Det tog nog ganska många timmar totalt, men det kändes ändå ganska lätt eftersom jag använde ganska enkla koncept och klippt film en hel del. Jag insåg också att fullängning inte var mitt mål, vissa filmer har varit över-editerade med varje sekund genomtänkt. Filmen behövde inte bli perfekt, den behövde bara bli ganska bra och komma ut snabbt efter FAD så att folk kunde se den när suget efter den var som störst. Bra nog, upp med den till youtube.

Lämnade notis på FB, twitter och geocaching.se och vips började views’en trilla in. På under ett dygn nåddes den magiska 301-gränsen, vilket med mina youtube-mått är en smärre succé!

På måndagen blev det mystery-knäckning. Vi som planerar en liten geocaching-resa möttes upp på café och började titta på geocaching.com kartan för Växjö och försöka knäcka mysterys. En liten bunt mystery-lösningar trillade ut 🙂 Jay!

På tisdagen gav jag mig iväg till Göteborg centrum och mötte upp med en geocaching-nybörjare som sökt kontant via Fadderlistan (geocaching.se -> gemenskapen -> fadder). Hjälpte henne med Android/c:geo (som jag aldrig använt innan, så den biten blev väl sådär) och hennes Garmin 60CSx. Sen gick vi ut och tittade på cacher hon DNF:at (DNF = Did Not Find) tidigare och försökte hitta dem, vilket startade uselt – vi DNF:ade cachen i säkert 20-30 minuter innan vi gav upp. Sen gick det mycket bättre, med två enkla Finds. Där någonstans började hennes telefon få slut på energi, så vi avslutade med att lösa en Multi-cache tillsammans, vilket blev hennes första icke-Traditional cache.

Så på det hela taget, mycket mer geocaching än ”normalt” just nu, och riktigt riktigt roligt!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s