Zapiecek – Mat i Warszawa

Zapiecek – Polska Pirogerian är polens svar på på snabbmat. Man beställer små piroger, de görs efter ens önskemål. Man kan välja 9 eller 11 piroger, eller en blandning av minst 9 piroger. Man väljer om man vill ha smör, gräddfil eller sky (tror jag, vi frågade aldrig vilken typ av sås som dubbeltydiga ”gravy” avser).

Vi åt där två gånger. På det hela taget var det väldigt snabb service, helt okej mat, jag gillade framförallt pirogen med olika ostar, samt pirogen med fläsk och kål. Jag tyckte att pirogerna utöver sås behövde saltas och peppras mycket för att få smak, men väl efterkryddade var de mycket goda. Kaprifol tyckte däremot det räckte med enbart smör eller gräddfil för att nå en god smak.

Miljön var okej, inte helt lugnt men man var aldrig ”snabbmatstressad”. Och lokalen var ganska fin.

Flickornas uniform var av naturen att man kan tänka sig att många väljer att avstå från stället, det är lite som om man besökt Buttericks avdelning för sexiga maskerader eller en ”erotisk” affär. Om nu tjejerna såg ut som om de älskade att halv-strippa hade det kanske kunnat ses som en fördel och roligt, men flera av tjejerna såg ut som deras själ dog en liten bit för varje minut de stod halvnakna på jobbet. Kändes som om flickorna kunde fått varit ordentligt klädda om de flesta av dem helt saknade exhibitionistisk sida. Tvivlar på att detta konceptet skulle fått ett OK av svenska fackföreningar, personal eller ens kunderna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s