På geo-faddertur igen

En av de bästa funktionerna på geocaching.se är ”Gemenskapen -> Fadderlistan”. Är man nybörjare så kan man höra av sig och träffa någon volontär som anmält sig som fadder i området.

Beroende på vem man är så blir det vad det blir, det är väldigt olika beroende på vem man faddrar för. Många som hör av sig har bara hört talas om geocaching och vill få se det i verkligheten. Andra är nyblivna GPS-ägare som vill få lära sig använda den. Andra har kommit igång men tycker att det går dåligt och vill ha hjälp med att hur man letar.

Dagens tur började i Slottskogen. Jag anlände tidigt och började med att beställa en burgare till frukost, men det var skicklig försäljare i kiosken, så snart hade jag en dricka och kaffe också. Satte mig och tittade på sälarna medan jag åt maten. Morgonlugnet avtog när barnfamiljerna började anlända, så jag traskade iväg mot mötet och tittade lite på pingvinerna. Ungefär lagom till att jag började ge upp hoppet om mitt tämligen odrickbara kaffe kom SMS från snubben om att han var framme vid mötesplatsen 100 meter bort, så jag kasserade kaffet och anlände 🙂

Jag hjälpte honom med att hitta en cache han DNF:at (Did Not Find loggat) efter mycket letande. Den har jag hittat tidigare, men attans var svårfunnen. Till slut var jag uppe i trädet den skall vara i och tittade åt det håll den borde vara i, utan att se cachen. Då fick han syn på den och jag tog mig fram till den, och med mig uppe på genen var den lågt nog för att han skulle nå den från marken 🙂 Kändes kul att vara så stabil och säker uppe i grenarna, minns förra gången hur osäkert det kändes, bergsklättringen har verkligen gett bättre balans och koordination.

Sen så gick vi mot en annan cache han DNF:at men som jag inte letat efter, och den hittade han snabbt idag när jag var med, så den var mycket enkel.

Loggfoto: grisar

Därefter så traskade vi vidare i majjorna och röda sten och återbesökte många cacher som jag inte sett sen jag började 2006. Kul att se mycket cacher underhålls och ligger kvar flera år senare! Vissa cacher har flyttats av olika anledningar, och några mindes jag inte alls, så en del var det riktigt letande utan någon minnesbild att gå på.

Vi gick en multi som tog oss runt Carnegie bryggeriets gamla anor, så fick han prövat multi också. Han hade bara loggat traditionella geocacher innan, så det var nytt för honom. Sist på cachen så skulle man lösa en hyffsat komplicerad formel som var av modellen att man behövde papper och penna och kunna matte. Fast nu så hade vi inte papper och penna, och matte ute på geocachingtur har aldrig varit en favorit hos mig. Men jag visade honom WolframAlpha appen till iphone som man bara matar in matematik i och så magiskt löser den alltihopa, så vips fick vi ut koordinaterna och kunde logga multin.

Loggfoto: Amazonas

Men på en av cacherna hittade vi inget. Den sitter på ett ”lustigt” ställe där man alltid är i vägen för vanligt folk när man letar, så en dag där folk är i rörelse är det rätt kört att leta där. Dessutom så är nog koordinaterna lite fel på den, för loggar tyder på att folk hittar den gamla cachen som Benrangel hade där, och den gamla cachen låg inte där de nya koordinaterna pekar. Vi beslutade att man får återkomma en dag/tid då det inte är så mycket folk där, och med ficklampa och spegel borde man kunna hitta rackaren enkelt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s