Södra Kungsleden, Dag 5: Tärnasjöstugan – Servestugorna

Ja, det här med att navigera. Skyltar, 2st kartor, 2st kompass, 2st GPS. Inget hjälper om båda tror att den andra navigerar.

Vi traskade iväg åt fel håll, längs en led som tog oss norrut och sen österut.

Att gå tillbaka kändes som en tråkig start; Kaprifol tyckte t.om. det skulle sabba dagen. Men vad tusan, vi kan ju navigera, och det var ju fint väder. Vi tog ut på kartan hur man dels undviker den jobbigaste terrängen (våtmarker, kraftiga stigningar). Dessutom prioriterade vi att gå över höjder, dels för att kunna njuta av utsikt, dels visuelt kunna verifiera att vi går i rätt riktningar.

Nu såg vi till att ha koll var vi var, vart vi var på väg, och veta det både på papperskartan, GPS och ute i verkligheten.

Gick hur bra som helst 🙂

Möte en tyska vi träffat i Tärnasjöstugan, som gått efter oss men gått om oss när vi ”took the scenic route” 😉 Åt mat, tyskan roades av vårt kök som hon tyckte var spejsat. Tyskan tuggade torkat kött och svamp som hon köpt färdigförpackat för att kunna ätas utan tillagning (alla gör saker lite olika i fjällen!)

Såg renar. Tyskans iPhone ville att hon skulle ladda upp till Facebook. Hur telefonen nu tänkt att hon skulle få nät ute i svenska fjällen…

Träffade en mysterisk koreanska som hamnat i en diskussion med någon om vägen och sen haft en karta som inte tillhörde henne. Så hon bad oss ge den till dom, som skulle komma bakom oss. Men ingen saknade kartan. När vi nådde Serve gav vi den till stugvärden som skulle spara den tills den dagen någon utan karta dök upp vid hennes port.

Odometer: 70.58km (dagstur 17km)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s