Klätterkursen dag 1

Tjoho! Efter en diskussion på forumet började vi anmäla oss till GBG KK’s klätterkurs. Lite lustigt nog visade det sig att hmmm, det var visst bara geocachare som elever.

Huvudinstruktören var lite överraskad eftersom han inte ens kände till fenomenet, men andre instruktören kände till det och hade kikat på någon enstaka cache. Hur som helst så har operation säkra våra kunskaper påbörjats, och det är ju skönt att veta att man själv och andra kan det man bör/måste kunna för att säkert kunna ta lite svårare geocacher, och att man vet att man kan ringa någon och be dem haka på och veta säkert att kan grunderna.

Men utöver nyttan av dessa kunskaper så…. helt underbart kul och underbart väder dessutom! En riktigt rolig toppendag!

Shadow of a doubt? (climbing) Shadow of a doubt? (climbing)

Towards the Top Towards the Top

Monica Monica
Rock climbing is not only fun and play. A female rock climber died here in a rope repel accident. Stay focused and carefull.

Going Down Going Down

Before the Decent Before the Decent

Rock climber instructor resting on the rope Rock climber instructor resting on the rope

Fotnot: att jobba med min Canon IXUS 100 IS när man vant sig vid RAW och 5D mk II med grymma objektiv till var ju en… speciell upplevelse. Men det är ju lite en utmaning också att hantera bleka suddiga bilder och trixa till dem till något roligt, vilket jag tycker jag lyckades ganska bra med. Oftast brukar jag jobba med JPEGs i GIMP, men idag testade jag att hantera dem i Canon Digital Photo Professional och framförallt leka runt i RGB-vyn. Kändes som ett ganska fräscht sätt att hantera det, tror inte jag kommer köra GIMP så mycket framöver; skall man leka globalt … eh… ”framkalla”… en bild, så är ett ritprogram onödigt.

Annonser

2 Comments

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s