Livet som youtube-stjärna

Hehe, lite överdriven rubrik 🙂 Men min lilla kanal går så sakta frammåt.

Kaprifol fullständigt idiotförklarade min LED Lenser L7 video när hon såg den. Någon som går runt i skogen med en ficklampa?

Men, tittarstormen har talat: detta är vad en liten klick på youtube vill se! Att den skulle slå FAD & FBD filmerna förvånade mig, men saken är väl den att filmens titel besvarar mångas sökfrågor – hur presterar L7, och hur är flood vs spot? Att den är fri från prat gör den dessutom internationellt gångbar. Och hum, det är absolut inte slumpmässigt i filmen. Jag ville visa lite lagom improviserat:

  • Flood läget, det man använder mest, hur är det för att utforska sin närmiljö?
  • Hur bra uppsikt har man när man går med flood-läget?
  • Spotläget, hur är det att gå med? Uppenbart i filmen – dåligt. Det är väldigt  lite ströljus så längs en jämn väg är spot okej, men i skogen måste man köra flood.
  • Spotläget, visa det för att utforska saker långt borta. Tja, man kan se saker långt bort, det är väl poängen, men oftast inte sådär hysteriskt användbart.
  • Visa övergången från spot till flood. Man ser hur det där borta försvinner och blir till ogenomtränglig natt, medan det närmast blir väldigt ljust.

Är man observant ser man också att övergångarna mellan spot och flood är lite långsamma och krångliga. Det beror på att L7 saknar det smidiga gränssnittet som finns i P7, man måste skruva. Med två händer tillgängliga så är det inte ett problem, men jag håller ju i en kamera också. Tja, allvarligt talat – med L7 så kommer man köra flood 99% av tiden.,,,

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s