Saker man kan klättra på

Många geocachare vet hur man går vertikalt upp för I-balkar, U-balkar och dylikt. Tricket är att ha dojjor som har gummi som får fäste mot det mesta. Vi nördar med polis-/vaktdojjor (lättviktskängor) har det, men även sportdojjor med t.ex. en hyffsat ny vibram-sula borde funka finfint. Sen håller man sig fast vid balken med armarna.

Ingen extrem styrka behövs, man behöver bara kunna hålla typ 20-30% av sin vikt med armarna och i övrigt skiljer det sig inte nämnvärt från att gå horisontellt, enda skillnaden är att man rör sig vertikalt uppåt istället.

En annan teknik visas här:

Jag vet inte riktigt vad dessa tjejer har för bakgrund, men det ser ut som de gör något som mycket snarlikt – fast de verkar kunna få tillräckligt med friktion med ben/vad/knä för att att röra sig uppåt. Kan tänka mig att lite mindre slanka/vältränade människor behövt använda en annan teknik, men säkerligen klarar preti och kleti detta utan någon annan utrustning än dojjor och möjligen en halvmeter repstump.

Man kan säkert argumentera att stängslet har poäng som t.ex. fordonshinder, men tja, ärligt talat? Förmodligen handlar det mer om en visuell markering, och att fiska röster inför val.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s