SJ betalar på resegarantin!

Tjippi!

Tack för att du har kontaktat oss.

 

Vi beklagar den försening som uppstod i samband med resan 2010-12-23.

 

Beroende på hur stor förseningen är ersätts du enligt följande:

  • 60 – 119 minuter ersätts med 25 %
  • Mer än 120 minuter ersätts med 50 %

Enligt vår restidsgaranti återbetalar vi 242 kronor för beställningsnummer <CENSORED>. Ersättningen utbetalas till det konto du använde för att betala resan. Ersättningen beräknas på SJ-delen av biljettpriset och omfattar inte eventuell resplusdel.

 

Med vänliga hälsningar

SJ AB

 

och:

Tack för att du har kontaktat oss.

 

Vi beklagar den försening som uppstod i samband med resan 2010-12-20.

 

Beroende på hur stor förseningen är ersätts du enligt följande:

  • 60 – 119 minuter ersätts med 25 %
  • Mer än 120 minuter ersätts med 50 %

Enligt vår restidsgaranti återbetalar vi 84 kronor för beställningsnummer <CENSORED>. Ersättningen utbetalas till det konto du använde för att betala resan.Ersättningen beräknas på SJ-delen av biljettpriset och omfattar inte eventuell resplusdel.

 

Med vänliga hälsningar

SJ AB

 

Inte blir man rik på 326 kronor, och inte känns det som att det egentligen kompenserar för bastu-tortyr, bristfällig information och oändliga mängder väntan. Men det är alltid något, och en signal till SJ och Banverket, Trafikverket, staten, nuvarande och tidigare regeringar, dvs alla banditer ansvariga för järnvägen. En liten ”Up yours!”. Mycket mer kan man väl inte göra.

Faktum är att man behöver tågen och inga gnälliga blogginlägg eller insändare i världen kommer få någon att göra nått. Problem som uppstår tillräckligt sällan och man bara skjuta på tills nästa nästa år, så har förmodligen någon annan ansvaret. Och något ansvar utkrävs ju aldrig i Sverige. Ingen VD eller styrelse för SJ/Banverket/Trafikverket avsätts när kaos når oacceptabla nivåer. Ingen minister avsätts. Inga meningsfulla belopp tillförs. Den svenska modellen ”Allas ansvar – ingens ansvar!” forsätter gälla som  paradigm. Det är ju skönt att veta att hur mycket man än tjänar för att ansvara för något, så slipper man ta ansvar.

Ugg. Tycker man åtminstone kunna göra de enklaste bitarna:

  • Fixa system för att smälta bort is från stationerna. Anslut fjärrvärme till stationerna, eller ta till de feta elektriska lösningarna. Att man har isproblem på själva stationerna är ju bara löjligt. Vad som händer 10 mil ut i ingenstans är ju svårare att leda bot på. I och för sig kunde vi ha häftiga avisningslösningar ute  i ingenstans också (kärnkraftsbatteri ex RTG, hehe) men det är ju lite två-punkt-noll, just nu vore det bra om de största stationerna åtminstone kunde få löst sina isproblem.
  • Fixa en ordentlig sida med relevant realtidsinformation och bemanna informationspersonalen som skall mata den med information. Anställ trafikplanerare som kan ge dem information också. Prognoser på att resa mellan station A och station B kommer ta 4 minuter, eller att 23:47 beräknas vara framme 23:37 (tidsmaskin?) är ju lite WTF-status på, känns ju som att man borde kunna detektera anomalier i den information som levereras ut, bättre systemstöd på IT-sidan!
  • Skaffa termostat i tågvagnarna. Vi vill inte bli bastubadade. Värme är gott, men det kan bli för mycket av det goda!

Sen så kan säkert mycket annat göras också, ex. krav på bättre inspekterade fordon (så att de inte oväntat dör i kylan eller slår sönder rälsen med trasiga jul), anti-is-lösningar för växlar även långt ute i skogarna osv, men på kort sikt: få stationerna att fungera även vid snö/is, och ge folk vettig information.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s