Är man helt puckad eller?

Begår man självmord, eller ännu värre, försöker spränga andra, med motiveringen Lars Vilks så är man ta mig tusan helt puckad.

Argument två, att vår närvaro i Afganistan skulle vara dålig… Tja, menar man att det skulle vara bättre utan dem? Afganistan var ju typ ett av världens mest utspårade länder innan USA valde gå in där. Sen kan man väl tycka vad man vill om intelligensen i att låta väst försöka lösa världens problem. Nu har man en jobbig taliban gerilla där, laglöshet och enligt amerikanerna (via wl…) extrem korruption. Men skulle ett sådant land må bättre av att världen slutade ha trupper där? Skulle det inte bara sluta i att det i att Talibanerna fick makten?

Å andra sidan kanske det är det som terroristerna vill? Att vi lämnar världen i händerna i universiums största puckon och låter dem t.ex. kasta syra i ansiktet på kvinnor som vill utbilda sig, driva landet i botten, förstöra de få kulturskatter de fortfarande har kvar? 50 år senare kanske de hittar sin egen frihet och någon vettig rörelse lyckas få stopp på talibanerna. Det är förmodligen isf en hundrafaldigt starkare fred än vad västs desperata försök att försöka stoppa oroshärdar med soldater.

Bort med alla fredsbevarande trupper, skit i någon form av internationellt samvete. Undrar om FN kan leva med en ”låt muslimska extremister döda muslimer om de vill, bara väst slipper problem” policy?

Eller för att citera en bekant från plugget som sammanfattade ”krisen i mellanöstern” med ”att dom orkar”.

Känns lite som att det är dags att gå tillbaka i historien, hitta en stabil version, göra revert till den verionen, och gå på gör-om-gör-rätt taktiken. Den versionen vi är på nu är FUBAR och svår att refaktorera till något vettigt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s