Furrygirl vs TSA

Image from the @TSAagent Twitter account

Furrygirl: My experience mocking TSA security theater at Seatac as a nearly-naked enfant terrible (sajten nere, viral effekt, alla i hela universium länkar till hennes sajt)

Boingboing: ”I’d say what’s most interesting about the video is what it doesn’t show: the facial expressions of the TSA workers, the reactions of other passengers. At any rate, I applaud her efforts to stick it to The Man.”

Själv har jag inga egna erfarenheter från TSA, men rapporterna om folk som är förbannade på dem svämmar över. En annan viral rapport: TSA anser att en pluton beväpnade soldater är ofarliga, men deras nagelklippare är farliga.

Datasäk bloggarna kör #TSA tweets regelbundet och verkar väldigt trötta på TSA. Som jag tolkar det så går det bra oftast, men ibland är TSA skandalöst dåliga. Sen att de dragit igång en backscatter x-ray som tydligen beräknas (…av vem eller hur har jag ingen aning, men det verkar vara en etablerad faktoid på nätet) döda fler genom cancer än vad terroristerna någonsin drömt om, och blir sura över att folk begär ”pat-down” istället, är intressant. Schneier har en bra postning, som vanligt, TSA Backscatter X-ray Backlash. Tydligen så dör 130 bilister i månaden som en följd av att man väljer bort flyget för att slippa umgås med TSA.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s