Utrustning för en lugn kvällspromenad

Gick en liten promenad idag. Någon mil eller så, började strax före 18 och var hemma 21. Jag brukar ju vara lite av en utrustningsnörd, så det är väl dags att besvara frågan: ”Behövs verkligen all cool och rolig utrustning?

NEJ.  Jag har från goda källor att vid vindstilla och 27 grader C så funkar det jättebra att vara komplett naken. Om nu lagarna tillåter det, och du på egen fysik klarar den terräng-cache du vill logga, så funkar det skitbra att vara naken.

Idag var det inte 27 grader. Det var nollgradigt i Hufvudstaden Götheborg, det blåste, det var mörkt, och ibland snöade det, ibland regnade det. En cache var på ett lite skumt ställe där jag inte ville lysa runt med ficklampan, så där hade night vision goggles eller IR-vision varit ascool. Men istället fick jag nöja mig med att känna med min hand lite försiktigt.

Uppe i trädet hade det varit riktigt bra ned nattsyn igen, eller en av alla mina pannlampor, så jag kunde logga cachen. Men pannlamporna var hemma, inte med på turen! Istället valde jag hålla ficklampan LED Lenser L7 med ena handen och min iPhone 3GS med andra handen, och bränna av en fotologg med cachen bredvid min axel.   Hade kanske kunnat logga med lampan i munnen, men det verkade jobbigt och jag ville inte halka ner. Bifogade fotot till loggen och hoppas på att min gode vän med det nya nickname’et godtar det som alternativt sätt att logga.

Ficklampan kom till nytta på en del andra cacher också, inte minst på ”lercachen”, som i min logg fick följande mytologiska beskrivning:

På vägen hem träffade jag en jordelementar som tyckte jag var helt bedårande och ville följa med mig hem. Väl hemma ansamlade jag vattnets magiska krafter för att frigöra mig!

Här testade jag en klassiker, att trycka in en kompaktkamera ur olika vinklar och bränna av foton med blixt. Ofta kan man hitta cacher så, utan att krångla så mycket. Men här ville det sig inte, ur många vinklar fick gräs och bråte autofokusen att fokusera alldeles för nära. En bit in så gav kameran upp – tvärt mot vad tillverkarna påstår så tål Lithium inte kyla speciellt väl. Men jag tryckte in mitt reservbatteri ett tag till utan framgång. Jag begrundade situationens allvar och tog det enda socialt acceptabla beslutet. Sagt och gjort, av med jackan och allt som är dyrt/ömtåligt. Ner i leran och kräla med ficklampan. Kort därefter hade jag en cache i min hand. Jag funderade lite över visheten i mitt beslut när jag nersölad med nollgradig lera gick hemåt i snön.

Att ha dusch, badkar och tvättmaskin är väldigt bra utrustning.  Hos en tidigare arbetsgivare hade jag tvättmaskin och dusch, perfekt för oss som cachar på lunchen.

Väl inne i min varma dusch så funderade jag över min coola Samsung mobil och att den är vattentät. Hade det inte varit för att det är så enormt tufft att SMS:a från duschen så hade jag nog gått ur duschen, men för den ädla konstens skull så valde jag att skicka SMS inne i duschen. Funkar skitbra, även om vattnet gör det lite svårare att läsa vad man skriver. T9 hjälper ju till en del, iofs.

(dagens inlägg: 98% nördigt, 101% tufft)

 

Annonser

2 Comments

  1. Tack för ett mycket underhållande inlägg!

    Fast jag undrar lite hur du fick det till att kräla i leran var ”det enda socialt acceptabla beslutet”… 🙂

    Jag avstod från att kräla i leran när jag var vid den cachen. Betyder det att jag jag är socialt missanpassad då?! 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s