Testat LED Lenser L7 och P7 i samma grotta

L7 vs P7 (80%), bilden kraftigt underexponerad, EV -2. L7 har helt nya batterier, P7:an har varit med på FAD med Lithium batterier.

Bild
2010-11-14 183724 Canon DIGITAL IXUS 100 IS 100-1661 by Blaufish, on Flickr

Jag tror den högra bilden är P7:an, men jag är inte helt säker. Hur som helst är det svårt att återge ficklampsljus bra och rättvist i foton.

  • Kvalitén och styrkan på ljuset är ungefär densamma.
  • Sett enbart till ljusstyrkan och ficklampans förmåga att fördela ljuset är det inget snack om saken, L7 presterar mycket nära P7. Testar man själv vid skrivbordet el.dyl. så ser man att P7 80% är lite starkare än L7, men i fältet märker man inte av detta.
  • Jag höll ofta ficklamporna likt i denna bilden, dvs båda i samma hand, för att få spridning av ljuset när jag plåtade med min lilla kompakt. Skillnaden i ljusbild till höger respektive till vänster var oftast försumbar.
  • Kort och gott: L7 räcker jättefint och är en mycket trevlig ljuskälla.
  • P7 är mycket härligare känsla i – den är mycket bättre balanserad, speciellt om man har lätta lithiumbatterier, så att lampans egenvikt blir det som i huvudsak avgör tyndpunkt m.m. Och P7’ans mycket härligare reglage mellan flood och spot är ett argument för denna.

Jag skulle t.ex. tycka att L7 är ett bättre köp än maglite (tycker maglite fokuseringen av ljuset brukar bete sig lite muppigt) och pris, vikt m.m. gör den till en riktigt trevlig liten sak. Dimensionerna passar en grabb med stora nävar bra, Men jämför man känslan i den med en lampa som P7 så blir intrycket lite sunkigt..

Jag tror jag kommer ha med mig L7 ofta framöver eftersom den efter byte till lithiumbatterier är extremt lätt, och stor nog för att den inte skall tappas bort så lätt. Dessutom är prisbilden attraktiv, man slipper bli ledsen om man tappar bort den.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s