Ambience för iPhone

Det finns en del märkliga applikationer till iPhone. Ett av de mer märkliga är Ambience. Det är en app där du får tillgång till en massa bakgrundsljud som du kan ladda hem och sen dra igång när du t.ex. sitter framför datorn. Ljudet av vatten, eld, en man som gråter, djur, stadsmiljö, elektronik, … Ljuden är välgjorda och avkopplande.  Det ger en rätt nice känsla, speciellt om man drar upp volymen en bit så de ligger ungefär i ljudnivån som datorfläktarna från PC:n.

Programmets själva grundidé är riktigt bra och räcker långt, men vi kan ju titta lite på vilka  features som det har som någon kanske värderar extra:

  • Snyggt GUI som känns väldigt ”appigt” och ”iPhoneigt”. T.ex. lägger man upp listor ungefär som man lägger upp app:ar i iPhone.
  • Möjlighet att skapa egna listor med bakgrundsljud.
  • Möjlighet att använda ”smarta listor”, alltså filter som uppdaterar sig själv automatiskt. (Hittills så använder jag ”All sounds”).
  • Skakindikering! Trött på ljudet? Skaka din iPhone och den hoppar vidare till nästa bakgrundsljud.
  • Möjlighet att köra applikationen i bakgrunden och starta andra app:ar. Men, på iPhone 3GS så funkar det så där, Ambience äter så mycket CPU-kraft att Geocaching app:en blir asseg, vilket typ förtar poängen med multitasking. Men den kan multitaskas ihop med mesigare appar.

Osv.

Rekommendation. Kostar någon krona ($2.99), men det är en helt OK investering värd pengarna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s