Frölunda Torg: stadens skosula rycker upp sig?

Jag har alltid tyckt att Frölunda Torg är ett deprimerande förfallet område från 70-talet där bara alkoholister och pensionärer hänger. Men, det måste sägas: det börjar ljusna där.

  • Nya fräsha lokaler
  • ”pisstunneln” är bortbyggd (förut fanns det en tunnel upp från spåret som a-lagarna använde som toalett, att gå förbi där gjorde man bara en gång i sitt liv, stanken var fruktansvärd…)
  • Bättre ljud i de nya lokalerna; inte en fet eko-trumma från 70-talet som den gamla kåken är.
  • Bättre butiker med fokus på att män skall kunna vara där utan att må illa. Gudsförgätna meningslösa butiker har nu börjat få samsas med t.ex. Kjell&Co, Clas Ohlson och Teknikmagasinet.

Så nu kan man faktiskt komma till Frölunda Torg utan att ha en dålig upplevelse. Utanför kåken finns en ofta del spår av att området lider av sociala problem.

Vi ska hälsa på nån gång hos dom som äger Göteborg
som hittar på all skit i stil med Frölunda Torg

Nationalteaterns Frölunda Torg är inte helt bortbyggd, men det finns helt klart hopp för den. Sen var stan gjort med alla missbrukarna är ju en annan femma, de lär ju inte försvinna för att köpcentrumet rustas upp. Men men, politik är inte min grej, lite själviskt får jag nog medge att jag är rätt nöjd om området är trevligt. Man hoppas väl att missbrukarna får hjälp och inte bara knuffas bort, men efter att läst diverse nummer av Faktum har man inte så stort hopp om Göteborgs förmåga att ta hand om de som har problem.

Annonser

One Comment

  1. Det är sagt att missbrukarna skall få ett fint vindskydd nära min cache ”Järnbrott #2 – Tratten” där de kan supa och knarka utan att störa kommersen på torget. Fast än så länge har jag inte sett något vindskydd vid cachen.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s