EOS 5D Mk II

Gick in på Scandinavian Photo och tittade på sådant där man drömmer om att köpa… roliga objektiv, EOS 5D Mk II, å sånt. Räknade lite på vad en uppgradering till 5D Mk II skulle kosta inklusive det nödvändigaste för att komma igång, och jo, det kändes ju genomförbart, om än plågsamt dyrt.

Plockade en kölappp och bad att få kolla på kameran. ”Med vilket objektiv?” frågade tjejen från Scandinavia Photo. ”Det spelar ingen roll” <skrattar till> ”har tillräckligt mycket kontakt med jorden för att inse att jag inte har råd med objektiv om jag köper kameran!

Vikten (810g) kändes helt okej i handen trotts att det är ganska mycket mer än EOS 450D på 475g. Storleksmässigt ligger den fint i händerna också, till skillnad från 450D som är lite liten i handen.

Ställde lite frågor om hur man kom åt filmläget, å sådant. Tjejen från Scandinavia Photo ägde en 5D (föregångaren) och var väldigt nöjd med den. ”Efter att börjat med fullformat vill man aldrig gå tillbaka till APS-C. Det blir så fina bilder!” ”Jo, men dyrt kommer det bli. Man kommer ju känna sig tvungen att ha matchande objektiv” påtalade jag nyktert. ”Äch, jag plåtar oftast med ett 50mm

Efter någon minuts kläm-å-känn & frågor så var det väl dags att fatta beslutet. ”Lika bra jag slår till nu, så slipper jag vara här och fundera nästa månad också. Minska lidandet”. Lite förvånat över hur fort det gick ”Du hade redan bestämt dig eller?”. ”Mjo. Det gjorde jag nog för några månader sen, men dragit ut på det. Tycker det är extremt plågsamt att skiljas från mina pengar.”  ”Du kommer inte ångra dig, det är en jättebra kamera!

Eftersom jag redan visste vilka tillbehör jag ville ha (eller, eh, har råd med i denna månaden, aka vatten-å-bröd månaden) så gick det rätt fort. Ett 16GB Extreme CF, en CF-läsare, och ”du skall inte ha ett batterigrepp? det är ett ganska bra kitpris”. Eh. Mina arma pengar! Men hum, ett batterigrepp är ju ganska sannolikt att man köper ändå. Hum. ”Hur mycket tjänar man på kiterbjudandet?” Efter lite huvudräknande kom vi fram till att det halverade priset på batterigreppet. ”Ah. Hum. Ja, då tar vi det, lika bra då”. ”Förresten, vad är det för bär-rem till 5D?” ”En vanlig” ”Ungefär som den till 450D?” ”Ja” ”Ugg, den var himla obekväm, ni hade någon bra mjuk reklamrem som var mycket skönare, med er logga på” ”en sådan här?” ”Jepp!” ”Den får du på köpet!

Kallsvettades när jag skulle betala, en brutal summa som stirrade mig i ansiktet. Som sagt, jag tycker verkligen inte om att skiljas från mina pengar. Med lätt illamående slog jag in PIN-koden. Personalen sa något trevligt på vägen ut och jag sa hej, och på vägen ut hade illamåendet gett vika och ett litet lyckorus börjat infinna sig. Äntligen hade jag en fullformat kamera, och en riktigt fin en 🙂 Skickade ett glatt SMS till Kaprifol om att jag var fattig men glad. Sen så skickade jag ett SMS till en bekant jag vet också funderat på en 5D Mk II.

Foton:

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s