Backup förvaring

Så anlände mina ICY BOX IB-AC602 från Webbshoppen.se, gick ganska snabbt efter köp trotts att de inte hade den på eget lager.

Tog mig en kaffe och tänkte, finns det inte en Clas Olsson här? Kikade runt, jepp, där är en Clas Olsson skylt. Coolt, då kan man testa att besöka en Clas Olsson butik ute i civilisationens yttersta utkanter.

Förvånat så insåg jag att stället verkade fräsht, luftigt och trevligt. Tänkte lite irriterat, ”shit är det någon mini-klasse?”. Men icke! Plötsligt stod jag vid en terminal som påstod att jag skulle gå till 544 eller något liknande, och jag traskade vidare – och det det var stort och luftigt, jättelätt att se och hitta. Lite som att besöka Ikea, fast utan stressen från femtioelva galna barnfamiljer.

Så stod jag och våndades, vilken väska skulle jag köpa? Safe Case (se gärna en trevlig recension från en vapentok jag hittade nu när jag google:ar lite) verkade coolast, så jag tog den.

Tjejen i Klasse-kassan bjöd på en extra påse, trevligt då det underlättade bärandet av paketet med mina ICY BOX. Hon var också glad att konceptet uppskattade, och info’ade om att de var en av de fem första ”nya Klasse”, och de flesta Klasse  skall uppgraderas till det nya konceptet. Hon skvallrade också om att luften var mindre bra ibland, de får nog bråka lite med hyresvärden så de fixar luften åt dem. Men men, är i stadsdelarna som gud glömde så kan man väl inte räkna med bra luft.

Undrar vad Farbror Frej skulle gjort med en Safe Case och sju stycken ICY BOX?  Tja, det vet det gudarna, men jag skall göra backupförvaring. Fem ICY BOX rymms i lådan, vilket är mer än tillräckligt. Nu kan backuper och massa framtida RAW foton placeras ganska säkert i hemmet. De övriga två så skall en bort till päronen, för att skydda deras backuphårddisk. Sen så skall jag ordna off-site lagring hos dem, så att om mitt hem förstörs i olycka så finns mina foton m.m. där. Och vise versa.

Själva backupsystemet kommer bygga på eSATA hårddiskvaggor. USB 2.0 är inte använt på grund av att det för långsamt och jag har för många horror stories, dels egna och andras, om USB datafel och USB-enheter som hänger sig. USB 3.0 klarar nog prestandakraven, men om de lyckas höja kvaliten och tillförlitligheten är jag mer osäker på. Dessutom är USB 3.0 så nytt att jag inte har stöd för det, och jag har eSATA hemma och hos päronen, så det finns pragmatiska skäl till mitt val också. Shit vad kul det var att fetmarkera ord, börjar det bli störande?

Tips om ICY BOX kom i min GCSE tråd om backupförvaring, tack för tipset team@ !

Annonser

One Comment

  1. […] Kjell å Company) som står och backar upp min foton, gamla backuper m.m. Sen skall 1TB disken förvaras säkert tills det blir dags för min kurir att komma över och ta den tills dess ”off-site” […]

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s