Reflektioner efter semestern…

Dagens slumpmässiga tankar!

  • Först ut – synth låter mycket bättre lajv än nersamplat. Råheten hos feta PA-system förändrar ljudet till det positiva, blir lite rockigare. Inte så slipat och mastrat som det brukar vara i officiella versioner.
  • Amphi artisterna var grymma. Det jag sett av den svenska scenen har innehållit en del bra (Cement, SPOCK, …) men även lajv på stora event som SAMA och Tinitus har alltid en del av artisterna varit lite… o-artistiska. Typ oslipade diamanter som inte varit 100% redo för scenen. Men på Amphi var det riktiga stjärnor, t.om. lönfeta herrar levererade förkrossande bra spelningar. Destroyd som var det enklaste bandet hade minimal scen-framshow leverade ändå klockrent. Mest klockrent var nog när Ashbury Heights fick dator/keyboard problem, vilket borde vara ett domsday-scenario, men deras scenapa Kari Berg börjar prata på med nonsenspladder samtidigt som hon använder kropspråk och gester för att trollbinda publiken. Så deras musik-död blir en improviserad solo-prat session som utan problem äter upp tiden medan grabbarna sliter med det tekniska.
  • Fotomöjligheterna och utmaningarna på Amphi var enorma, sällan har man haft så svårt och så roligt på samma gång. Att resultatet i många fall blev bra eller åtminstonde okej (mina bilder är ju roligare än det mesta som är listat på Amphi’s exterma galleri index just nu!) var naturligtvis enormt roligt! Frågan är nu bara, hur rör man fotograferandet frammåt efter en sådan här utmaning, vad är nästa grej?
  • Ny foto-utrustning? Visst känns det som om det vore roligt med en ljusstark proffstelezoom, och en kamera med bättre ISO-prestanda… En EOS 5D Mk2 vore ju kul. Mina nuvarande EF objektiv hade ju kunnat användas med den, tänker inte minst på 70-300 IS USM objektiv (som är bildstabilserat och ljusstarkare), få tillgång till mer av linsen (FF-sensor) och ta bättre bilder vid hög ISO. Men men, får se hur det blir med den saken, slantarna skall ju räcka också.

Skall nog börja kolla runt om det händer något kul foto-relaterat i Göteborg som kan vara lärorikt att delta i.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s