Geocaching i Tyskland

Geocachingen var inte vårt primära semestermål, men vi loggade några cacher nästan varje dag. I Kiel blev vi välkommnade av ”Hotel Scandinavia” drygt hundra meter från Stena-terminalen.

Vi började inse ganska snart att Kiel/Lübeck/Köln hade relativt få standard-gömmor, t.ex. ”magnetisk nano”, ”filmburk under bänk”, var ovanligt, även om flera klassiker från hemma återkom i någon omfattning (”magnetisk under stålkonstruktion som inte syns ovanifrån”). Några av cacherna vi hittade var väldigt ovanliga/speciella.

 • En del en gammal fortfikation, där en sten ser lite fel ut, och när man känner på den så går den att flytta – ettt hål i fortet (ventilation? skyttehål?) har en storleksmässigt perfekt matchande sten har skapats, och sen limmats fast vid locket på en geocache. Med lite pill får man ut den!
 • Large geocache ute i skogen, ett Bookcrossing hotell/bibliotek. Men hur får man upp det om det är låst? Jo, är man inte mästerdyrkare så får man hitta nyckeln som är listigt gömd väääldigt nära cachen.
 • Cacher inomhus, som Lübecks högsta cache, på en plats där många människor passerar.

På det hela taget kändes det mer varierat och lite roligare än hemma!

Fast samtidigt så kändes det som om vissa cacher var lite på gränsen, typ gömda där folk kan tycka att man stör, eller sliter på gamla minnesvärda saker, i onödan. I Sverige är det vanligt att ställen som är känsliga undviks och cacher som markerar dem placeras en liten bit bort för att störa mindre, i Tysklandverkade den typen av hänsyn ovanligare.

Cachingstäderna:

 • Lübeck – finast stad (speciellt i altstadt), imponerande skog utanför staden, många cacher, många kreativa cacher! REKOMMENDERAS!
 • Kiel – fin småstad med många cacher, de flesta lätta. Har man cykel kan man logga massvis där.
 • Köln – mer mediåkra upplevlser. Köln led dels av det var relativt långt mellan cacherna, att det inte kunde gömmas lika roligt pga trångt mellan husen och färre öppna/allmänna platser.
Annonser

2 Comments

 1. Tyskland är annars ett land som domineras av välgjorda multis i många många, många steg. Blev det några sådana loggar…?

  Svara

  1. Inga multi’s i min PQ 🙂 En virtual tog vi. Letterboxar och earthcache övervägde vi men dissade pga för tråkiga / för mycket tyska osv. På några earthcache kom inte engelskan med på grund av för lång tysk text – Colorado trunkerar tydligen beskrivningarna efter några kilobyte text

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s