Pill med kartor och sådant

Garmin laddar kartor! (ärligt talat, den har låst sig i den förhatliga ”häng dig på stor GPX” buggen, men vi kan låtsats att den är en kul positiv inledning på detta inlägg!)

Jag testar OpenStreetMap för Garmin!

Ovan har vi All_in_one_Garmin_Map djäkligt snygg men tyvärr med bugg-lagret med, därav frågetecken och blixtar för att indikera fel på kartan. Jag får nog ladda hem det på något annat sätt så jag slipper det lagret.

Ovan har vi Openmtbmap.org i Classic version. Kartan är optimerad för cyklister och är väldigt snabb men tyvärr måste man ner till typ 80 meters zoom för att den skall vara användbar. Skall nog testa de två andra versionerna av den sen.

Känns som att det finns väldigt bra gratisgrejer, även om jag inte riktigt förstår allt till fullo. Många av OpenStreetMap sajterna har ganska nördig utformning med tanke på att en inbiten tekniker inte direkt förstår dem, och lära sig hundrafemtioelva olika openstreetmap verktyg vill jag undvika. Men hittills har ju åtminstone openmtbmap visat sig vara superlätt att installera och funkar (med vissa begränsningar) rakt av. Någon dags mer pill så har jag nog koll på det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s