Midsommardagsvandring i Delsjöområdet

Äntligen var det dags för den första riktiga geocachingen på bra djäkla länge, 16 Found, 0 DNF. Körde hårt på traddisar och undvek multis och letterboxen. Allt enligt principen att undvika avancerade cacher som ofta tar mer tid än man tänkt och stör friden.Var ute från 12 och höll på tills strax efter 21, då jag hittade en buss strax utanför området. En milsten, 1700 funna cacher, passerat! 81 cacher kvar tills jag nått mitt årsmål, milstenen 1800 cacher funna.

Vandringen var väldigt surrealistisk då hela Göteborg antingen är bortresta eller våndas över fyllesjuka, under hela dagen kanske jag stötte på 10 människor eller så. Även de allra största gång-/cykel-banorna (tänkte att GC-bana kan vara ett förvirrande begrepp) var folktomma. På väg ut mot Östra Sjukhuset ser jag en ny cache på GPS:en, Bagaregården – mitt i smeten! (kul namn!) som jag inte känt till eller räknat med. Kunde inte låta den vara, så jag hoppade av och loggade den. Tyvärr missade jag precis nästa resa mot Östra (buss 17), så jag fick vänta ett tag på 1:ans spåris anlände och tog mig till min tänkta start, Östra.

Därefter så var det bara att traska någon kilometer för att komma ut till Bovieran, en liten annorlunda cache.

Sen så var det dags för Myst – Channelwood Age där jag tog helt fel väg och hamnade ute i våtmarken. Till slut när jag skulle tillbaka så var jag tvungen att försiktigt gå över två björkar någon lagt i en strömmande å, som var på för bred för att hoppa över. Björkarna var ganska smala, så de flexade rejält när man gick på den, så skorna gick ner vattnet. Min stav jag reviderat precis innan sa mig att det var en halvmeter-meter djupt, så att trilla var jag inget pigg på. Väl framme satte jag ner foten och marken bara öppnade sig, 30 centimeter ner med foten. Som tur hade jag salomon techamphibian, så de sockar och skor torkade ganska snabbt i solen.

Stentrappan blev ett äventyr som jag beskrev ganska bra i min logg: Tyvärr så hittade jag ett jättebra ställe där cachen bara måste ligga. På vägen upp tänkte jag ”Alltså T:3, är inte det lite lågt för en sådan här cache?”. Väl framme blev det DNF. Att ta sig ner därifrån tog typ tre-fyra gånger så lång tid, riktigt läbbigt att inte kunna se var man sätter fötterna utan behöva prova sig fram. Nåväl, förhoppningsvis underhöll man några skillz som kommer till nytta på en svårare cacher [:-)]. väl nere var det bara att tänka om, och med försök två hittades cachen på ett betydligt lättare ställe!

Nåväl, nu skall jag inte orda om varje enskild geocache! Man kan väl säga som så att i början gjorde jag utsvävningar i terräng och lite längre avstickare från stigarna, sen så effektiviserade jag turen allt efter att jag blev tröttare. Vätskesystemet på ryggen (med lite resorb i) gjorde att man inte glömde bort att dricka, men jag fick nog ändå lite lite vatten i mig, för jag blev trött och fick lite huvudvärk i solen. Men väskan blev lättare allt eftersom jag åt upp min packnin (hehe, mest mat i packningen) och sörplade i mig vattnet, så trotts att kroppen inte var helt positiv till sommarvärmen så orkade den att cache:a på långt in på kvällen.

Skall man säga något negativt om turen så var det att Göteborgs signum, perfekta koordinater, lös med sin frånvaro. I de flesta andra städer verkar det däremot som cacher utan bra koordinater är något normalt och accepterat, inget konstigt så att säga. Vi göteborgare brukar, på gott och ont, ha en massa koordinatgnällspikar som påpekar om koordinaterna är dåliga och skickar in koordinater från GPS Averaging eller från Google Maps när cacher har för fel koordinater för att kunna vara uppmätta på något ”professionellt sätt” . Under den här turen hade tre cacher rejäla fel, rekordet hade en cache där koordinaten inte nollade ens i närheten av rätt plats, utan hittades typ 30 meter bort – som tur var fanns det inga möjliga gömmor som ens vagt antydde om ledtråden vid nollan på den cachen, annars hade man kunnat fastna där i hundra år. Valde att agera gnällspik på de tre cacherna med gigantiska fel, men att vara så artig som möjligt. Så med lite tur kommer efterföljare få en lite lättare cachingupplevelse.

Found it 06/26/2010 blaufish found  A TRIBUTE TO LEE FALK (1911-1999) # 16 Västra Götaland, Sweden Visit Log
Found it 06/26/2010 blaufish found  HANDLAR JOE`S FYNDLÅDA # 19 Västra Götaland, Sweden Visit Log
Found it 06/26/2010 blaufish found  *** FANTOMEN *** # 20 Västra Götaland, Sweden Visit Log
Found it 06/26/2010 blaufish found  Wesley Cache #9 Västra Götaland, Sweden Visit Log
Found it 06/26/2010 blaufish found  Winalota Cache #10 Västra Götaland, Sweden Visit Log
Found it 06/26/2010 blaufish found  Cache and Curry #7 Västra Götaland, Sweden Visit Log
Found it 06/26/2010 blaufish found  Cache a fire #6 Västra Götaland, Sweden Visit Log
Found it 06/26/2010 blaufish found  Cache-22 #8 Västra Götaland, Sweden Visit Log
Found it 06/26/2010 blaufish found  Tupperware Party #1 Västra Götaland, Sweden Visit Log
Found it 06/26/2010 blaufish found  Tupperware Party #2 Västra Götaland, Sweden Visit Log
Found it 06/26/2010 blaufish found  Tupperware Party #3 Västra Götaland, Sweden Visit Log
Found it 06/26/2010 blaufish found  Knipeflogstjärn Västra Götaland, Sweden Visit Log
Found it 06/26/2010 blaufish found  Stentrappan Västra Götaland, Sweden Visit Log
Found it 06/26/2010 blaufish found  Myst – Channelwood Age Västra Götaland, Sweden Visit Log
Found it 06/26/2010 blaufish found  Bovieran Västra Götaland, Sweden Visit Log
Found it 06/26/2010 blaufish found  Bagaregården – mitt i smeten! Västra Götaland, Sweden Visit Log
Annonser

2 kommentarer

  1. Kul att du tog en tur i Delsjöområdet och inte missade Stentrappan (där jag är delägare). Men du missade något när du inte tog Letterboxen! En annan kul cache är finalen till Tupperware serien – hoppas att du tog ledtrådarna så att det kan bli ett återbesök.

    Svara

    1. Den tar jag någon annan dag, sparade strategiskt några cacher norr om den. Skall räkna ut var TwP-finalen ligger, insåg faktiskt inte att jag hade all data för att logga den.

      Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s