Lunarstorm

Kaprifol om Lunarstorms död.

Lunarstorm gick jag med i för att man bara skulle vara med där, enligt en bekant. Det verkade ganska meningslöst tyckte jag först; community funktionerna var inte för mig.

Tills jag hittade några få bastioner där överåriga teknokrater samlats.

Inte minst säkerhetsforumet var helt underbart; givet platsen vi ”träffades” på fanns inga krav på tekniskt innehåll eller korrekthet. En typisk dag var 30% svara på nybörjarfrågor, 30% skämtsamt ojjande över senaste säknytt, 30% rent off topic i utflippade trådar.

Därmed inte sagt att allt var nonsens. Det var på Lunarstorm jag först läste förslaget på MitM attacker som krossar 2-faktor autentisering, en sterotypisk bank (Swedbank) användes som exempel. Konstaterades att felet var att webbsidan berättade vad man skulle göra, inte ens TCB; dosan. År senare skulle denna typ av attacker bli känd som Man-in-the-Browser och banker världen om skulle göra lite för att försvåra dem något.

Säkerhetsforskare och bedragare kanske inte är helt nöjda med att ett fjortiscommunity slog dem? 😉

Några av folket därifrån har man fortfarande kontakt med, inte minst Kaprifol. Och jobbrekommendationer från f.d lunarstormare har varit enormt lyckade. Någon gång träffar man gamla bekanta därifrån, men det blir allt mer sällan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s