Svenska Reviewers får en egen hemsida

Grabbarna (och tjejerna?) som kommer och (efter många års trogen tjänst) går har fått en helt egen hemsida. En blogg. Väldigt webb 2.0 helt enkelt.

Vi talar naturligtvis om Svenska Reviewers. Detta är de, stundtals hemliga och namnlösa, själar som utgör grundbulten i samhället. Det är dessa personer som vet landets mest hemliga av hemligheter: lösningarna på alla mysterys. Det är de som får fatta de tunga besluten om en ny Geocache får publiceras; Geocachares intressen av att publicera en ny cache på platsen får vägas mot bland annat

  • risk för störning av allmänheten
  • risk för störning av djur i reservat
  • närhet till viktiga landmärken som inte får störas (t.ex. fornminnen, gravplatser)
  • närhet till andra geocacher

På det hela taget ansvarar de för en exekutiv tolkning av bland annat allemansrätten och riktlinjer från geocaching.com. På det hela taget är det en stor grad av pragmatism som råder; klagar allmänheten så tar det oftast företräde före att man ”borde” få leka på platsen. Likaså är man ganska mild i tolkningarna på platserna som gud glömde, finns det ingen som längre använder en plats tolkas det ofta som att allemansrätten förmodligen råder där, om det är tillräckligt långt borta från folk som bryr sig i vart fall.

Det är även dessa människor som får dra i problem som uppstår och ingen annan löser. Typ om en geocachare inte bryr sig om Did Not Find (DNF) loggar som indikerar att cachen är borta så är det reviewers som får arkivera cachen. Eller om geocachare rapporterar ”cache X är olämplig pga problem Y men ägaren vägrar lösa problemet” så är det reviewers som får hantera det.

Kort och gott, är man geocachare som undrar om vad som gäller, så är det till Svenska Reviewers man vänder sig till för hjälp med tolkningar. Råkar man tillhöra allmänheten men tyvärr upplever att geocachare stört dem, så är det reviewers som reder ut det (om nu ingen geocachare på platsen kunnat hjälpa till med att få en cache flyttad el.dyl.).

Härmed vill jag slå ett slag för: den nya webbsajten, och framförallt de hårt arbetande geocacharna bakom den (inklusive våra pensionerade reviewers, Sanoj och Cyberjunkie)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s