En trevlig helg

Lördagen började ju med att inse att jag haft inbrott, så dääär kul. Nu är i vart fall saken polisanmälld och hyresvärdens telefonsvarare har fått info om hur det ligger till. Rykten bland grannar gör gällande att huvudnycklar kan vara på vifft, tydligen inte första gången någon varit inne i förråd här och i grannhusen. Men det kan ju bara vara någon med dyrk eller dylikt. Dessutom bodde det tidigare en del individer här som fick polisbesök lite då och då, det kan ju också vara en faktor. Förstår inte riktigt vad man förväntar sig att sno i ett källarförråd; i mitt förråd verkar allt blivit lämnar kvar. Jag är lite osäker, men möjligen kan TOMMA elektronikförpackningar saknas. Fast man kan ju tycka att mästertjuvarna märker att förpackningarna är viktlösa och lämnar dem. Men, om något saknas så tror jag att det är det som saknas. Allt skräp som jag egentligen borde slänga är kvar. Tja, undrar om jag egentligen blivit av med något jag BORDE sakna?

Behöver egentligen hjälp av hantverkare för att lösa några grejor i hemmet, men kan ju inte påstå att inbrottet fått mig mer villig att ha in folk här. Jag har förstått att det är ganska vanligt att man ogillar att ha folk i hemmet, det var föremål för morgonpratet på radion för inte så länge sen. Ibland relaterar jag livet till kult-citat från kultförklarade klassikers, och följande citat är superb:

Detective Forge assured me that the police would be outside all night. I didn’t want them in the house. My parents had died there. The police had been outside that night, too. //Crying Freeman (1995)

Hur som helst, efter att gjort min plikt till samhället genom att informera grannar, polis och hyresvärd om inbrottet så spenderade jag lördagen med lite härlig sci-fi och battlefield 2. På söndagen insåg jag att det var dags att sluta sunka, så jag skickade ut ett klassiskt ”Wazzup? Lunch?” till kompisar m.fl. Det mynnande ut i att jag, Ninjabuffy och Ninjabuffy’s respektive lunchade och sen kollade på Megaloppisen i majjorna. Sällan har så många människor ansamlat så mycket junk! 🙂 Därefter kom en inbjudan om att komma över på middag hos en kollega, så jag slog in ”Middle of nowhere” i Västtrafiks app och fick en resväg dit. Mycket trevlig kväll blev det.

Med endast 3 cacher loggade och nästan hela lördagen spenderad på att vila och sunka går detta till historien som en av mina lugnaste helger på åratal. Men det kändes som att kropp och själ behövde det och uppskattade det.

Dags att snooze’a i 8 timmar nu, tills nästa vecka börjar!

Annonser

En kommentar

  1. Varför de plockat med sig tomma kartonger är en rätt bra fråga. Det ända jag kan tänka mig är att elektronik brukar levereras i rätt rejäla kartonger (den klassiska bananlådan tillhör inte denna kategori), vilket gör att jag själv brukar spara dessa till att förvara saker i just källarförrådet. Det skulle kunna vara så att tjuvarna kände till detta, och tog dem för att bära undan stöldgods i.
    På mina egna elektronikkartonger brukar jag måla över tryck och etiketter, för att ingen skall känna sig lockad till ett oauktoriserat besök till min lägenhet. Jag började med detta efter att ha slagits av ett anfall av paranoia, sedan jag såg vad det stod på kartongerna i förrådet. ALLA kartongerna var f.d. elektronikkartonger, och i ett flertal fall dyr sådan!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s