Twitter

Kvitter är en så märklig skapelse. Korta små meddelanden, rent nonsens egentligen. Men samtidigt, varje gång någon tar upp något spännande tekniknytt så brukar jag känna igen det – gamla nyheter jag läst på twitter för timmar eller dagar sen.

Det är som att läsa bloggar med RSS-läsare. Med skillnaden att folk skriver 140 tecken inlägg på halvminuten. Och ReTweet:ar, omkvittrar, andras inlägg på några sekunder.

Här kan man få realtidsinformation om uppskjutning av den nya generations GPS satelliter. Jättesmalt och jättespännande. Dessutom finns en massa spännande människor där. Läsa vad US Airforce Space Command, Michael Howard, Weld Pond, MSRC, Geocaching.com, Kryptoblogg, GPSFiz m.fl har att säga.

Att kvittra med dom är hysterisk kul. Det var jättekul att någon tok på rymdkommandot tackar för att man fått en våg av geocachare att börja följa Fått några små retweet våger på senare tid, var faktiskt en liten kick att se folk börja omkvittra mitt kvitter! Eller kvittra lite med R Snake och hinta att man sitter på lite info som delvist kastar omkull hans antaganden.

Sökningar är också helt underbart. Sökningen Geocaching ger 70% skräp som man skummar förbi snabbt, men en del riktigta guldkorn. För några dagar sen provade en porrstjärna med gigantiska DD geocaching. Först trodde jag det var någon sorts spam fast när man kollade hennes kvitter så insåg man att det var hennes riktiga flöde. Av någon anledning trodde jag inte plastikbomberskådisar använde twitter eller prövade geocaching, men tydligen!

Kvitter är inte perfekt, men det är snabbt och det är så lätt att kvittra till andra; att skriva ett mejl till dom skulle kännas konstigt, kommentar på deras bloggar lite omständligt, men kvitter har man inga spärrar för. Det är bara att @nämna dem i ett kvitter. Skriver någon något riktigt roligt, retweet!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s