Gravatar

Det är ganska många svenska geocaching bloggar nu, och många av dem ligger på t.ex. wordpress.com som integrerar med Gravatar. Reggar ni er så syns era (Gr)Avatarer brevid era kommentarer istället för de märkliga slumpgenerade mosiak-mönstren Gravatar slumpar ut för okända kommentatorer.

Ni kan antingen regga er direkt via Gravatar. För wordpress.com användare är det bara att kolla Users -> My Profile -> Change your Gravatar. Vips så ser ni mycket hippare ut på bloggarna! Enligt vissa uppgifter är 512×512 optimal storlek, andra säger 192×192, 80×80 eller 50×50, det beror lite på många olika faktorer vad som blir bäst på olika sidor. Hur som helst kommer många sajter skala om er bild.

För övrigt så läcker gravatarsystemet din mail-address, det är i vart fall lätt att verifiera om två olika inlägg gjorts med samma mailaddress uppgiven. Tror jag att rackaren har mejl rackaren@rackaren.se så är det bara att kolla om MD5(rackaren.se) stämmer med HTML-koden från bloggen han kommenterat. Däremot är det svårt att ”vända” MD5, så spammers kan inte (enkelt) få ut din mejl. Sensmoral; vill du gömma dig, ange alltid en ny fejk-mail när du vill gömma dig.

Men men, tillbaka från sidospåret: gravatarer är hippt, skaffar ni det så är ni lika tuffa som 15-18 åringarna som hänger på emo-trappan i nordstan!

Annonser

One Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s