4 år med Kaprifol + Geocaching 10 år!

10 års jubileum för Geocaching. För 10 år sedan var GPS systemet extremt sunktigt för civilister, på grund av störsignalen Selective Availability. Men SA-signalens strategiska värde hade avtagit eftersom stater kunde kringgå på olika sätt samtidigt som civila användningsområden av SA-fri GPS-signal var stora. I diskussionsforumet sci.geo.satellite-nav diskuterades kreativa användningsområden för GPS med bättre noggrannhet och den andra maj 2000 stängdes SA-störningen av på order av President Clinton. Dagen efter, den trejde maj, postade Dave Ulmer koordinaterna till världens första geocache. Dessutom filmade han den före utplacering!

Geocachingen skulle fylla 10 år och firas helgen 1 – 2 maj, och man skulle få en unik 10 års ikon om man deltog.

Det råkade dock sammanfalla med min och Kaprifols årsdag. Jag brukar skämta om att vi möttes på barikaderna, två stenkastandes revolutionärer som skulle kasta sten på varandras demonstrationståg och tog tag i samma sten, såg varandra i ögonen och blev förälskade när blickarna möttes. Den historien är i och för sig inte det minsta sann, men den är jättebra varje gång någon frågar ”varför första maj?”. Dessutom mycket artigare än att svara ”varför inte?[pucko]”.

Jag och Kaprifol konstaterade att att vi skulle göra någon sorts kompromiss, vi firar för oss själva men gör ett kort appearence och minglar med geocachare i en timme. Av praktiska själ så blev det 10 Years! Delsjöområdet – Sweden. Vi kom dit och hade trevligt någon timme på eftermiddagen. Ganska många visste nog jag och Kaprifol hade ganska softade planer och bara skulle dyka upp kort, men ganska många var ovetande. Lite lustigt att se folk älga runt röda i ansiktet och svettiga och undra hur många cacher man loggat, och lungt å glatt svara ”vi kom just” och se förvånade ögon stirra tillbaka som de trodde man blivit tokig eller sjuk :-). Kul även att träffa Haider1 som är en ganska ny geocachare som fixat ut en massa bra burkar bl.a. i Delsjön och ute i stan, imponerande att både fixa mängd och kvalité speciellt när man är relativt ny!

Efter att vi fikat och snackat lite började vi fundera på att ta Östra Långevattnet vilket började uruselt. Av någon anledning letar jag alltid sämre när jag är tillsammans med andra eller har folk som tittar på. Efter en stund kom cachens ägare TMR68 och förbarmade sig lite och kollade till oss, samtidigt som gsklubb anslöt. Verkade inte gå bättre för det, och jag frågade precis om TMR om han inte kunde ge oss lite hjälp när Kaprifol avbröt och sa att hon precis hittade den. Sen så snackade vi lite med gsklubb som förklarade att de cyklat över ett helt sjukt jobbigt brant berg och Kaprifol skrattade och sa att det måste vara den hemska Getryggen som jag alltid lurar upp henne på. De kollade kartan och insåg att det faktiskt var Getryggen de cyklat på! Där har jag sett cyklister faktiskt kunna ta sig fram, men då snackar vi extremt vältränade mountainbike experter. Vi visade lite på kartan var cykelvägarna i Delsjön går, de borde kunna korta av vägen med halvtimma eller mer på att ta dem istället för Getryggen.

Sen fikade vi och minglade lite till och frågade om On the Edge togs lättast nerifrån eller uppifrån, och TMR svarade att den var tusenfaldigt enklare uppifrån – inte minst då det nästan går stig hela vägen fram till cachen. Så vi loggade den på vägen tillbaka till civilisationen (på vägen passerade vi Partille, som jag intygade för Kaprifol var farligt, där åt invånarna upp göteborgare och var lite som zombies).

På Söndagen tog vi spårisen in mot centrum och valde lite på måfå Texas Longhorn. Till vår förvåning började en massa tjoande och det visade sig vara ett bekant par. Vi slog oss ner vid dom och de berättade att de firade halvårsjubileum. Därmed så blev det lite oväntat vår första ”dubbeldejt”, vilket var trevligt. Därefter gick vi till Trädgårn och satte oss och vilade på en bänk i solen tills det blev dags att släppa av Kaprifol på stationen.

Annonser

One Comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s