GO:TEBORG Wherigo

Jag och Benrangel gav oss ut i rusket för att pröva Göteborgs nya Wherigo cache, GO:TEBORG, stadens första. Jag har kört Wherigo lite grann, mest ”Build your own GPSr”, men detta var första gången det varit en cache kopplad till Wherigo-programmet. I grova drag var det muti på sightseeing tema med lite bilder och turistinformation. Ett ganska trevlit och kul upplägg. Ser fram emot att lite mer spel-orienterade wherigo-cacher publiceras, kan bli riktigt kul!


October 11 by blaufish (1338 found)
Ombedd att ge feedback!

Wherigo enhet/mjukvara: Garmin Colorado 300

Erfarenheter/synpunkter:

– Helhetintryck av tekniken: funkade klockrent. Inget strul, bara funkade!

– Potentiell tekniskt förbättring: vore fint om man bedömdes framme när man var inom 3 meter från en waypoint. Lite lustigt att jaga den exakta nollan när man är framme, tog typ 1-2 min att jaga den vid en punkt (gissa om jag såg kul ut om någon spanat på mig just då), annars så var det oftast pang på.

– Cacheupplägg: ganska trevlig promenad en ganska blöt, kall och rå dag, lite lång så det var kul att ha benrangel med så man slapp traska runt ensam i någon timme. Kändes ungefär som en bra och enklare multi, vilket är helt OK eftersom det var just det jag förväntade mig från cachebeskrivningen. Jag tror wherigo systemet tillåter mer avancerade cacher, t.ex. att waypoints dyker upp allt eftersom, RPG-liknande spel osv. Tycker cachen är finfin och inte bör ändras så mycket, men denna lämnar mersmak – Göteborg bör få lite fler och mer exotiska wherigo’s.

Tack för en bra start j-annie 🙂


October 11 by blaufish (1338 found)
Min första wherigo ! med benrangel. Ganska kul faktiskt värt att börja experimentera med detta!Sen ströcachade vi lite. På det hela taget väldigt skönt att få vara ute och röra rejält på kroppen igen, och prata om både geocaching och de stora och små frågorna i livet. Båda var rätt trötta och slitna av lite olika anledningar så vi var helt i synk: stopp på Max, McD och cafér höll oss vid liv och värmde upp oss när vi var lite för frusna från det blöta. Någon sådan här tur behövs för att få vila hjärnan, fräsha upp kroppen och få nya krafter ibland!

På väg mot Feskekrykan träffade vi förresten två glada nybörjare som såg att vi bar GPS:er och undrade om vi hittat cachen. Lite förvirring senare insåg vi att de referade till Petit och förklarade att vi inte letat efter den men pekade ut var den skall sitta och inflikade ”kanske inte så lämplig att ta nu när det är blött och halt”. De berättade att de loggat 18 cacher och jag viftade glatt åt benrangel och frågade ”Benrangel, hur många har du tatt nu?” ”Drygt 2500”. De hoppade till lite förskräckt =) Tyvärr visade de sig vara bilburna och ha en egen plan, annars hade vi nog erbjudit dem att haka på vår wherigo-färd.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s