iPhone 3GS

Beställt en iPhone sedan länge. Den skulle bli sen meddelade operatören för länge sen, och uppgav att den förväntades komma om X månader, i början av September. Eftersom jag vet hur det var senast så var förväntningarna:

 

  • Det kommer ta evigheter att leverera, och alla utsatta leveransdatum kommer skjutas fram flera gånger
  • Telefonoperatören kommer ha sabbat delat delar av telefonen med muppiga försök att anpassa telefonen (Operatören tror att de kan programmera telefoner, och hyr in treåriga barnarbetare till ändamålet, tror jag). Min förra Ericson telefon hade fel mediaspelare: stödde inte skakfunktion, vilket är en av sakerna de marknadsför just den telefonen med – deras fulfirmware är baserat på firmware avsett för annan telefon.. suck. Och programmerbara knappar, startsidor m.m. var låsta till operatörens usla betalsidor)

På tiden med tanke på att min gamla Ericsson börjat ge upp (bland annat: kameran slutat funka, hängningar, …).

Så till slut kom iPhone 3GS. Att få igång iPhone var lite klurigt faktiskt (sätta i SIM-kortet var det riktig RTFM-status på, och så man måste dra igång den med datorn via iTunes, skumt värre) och naturligtvis började jag med att köpa Geocaching programvaran från Groundspeak, de 75 kronorna gör ju iPhone till en riktigt cool pryl!

 

  • Inflik: operatören hade INTE sabbat iPhone. Tummen upp till iPhone som satt stopp för de klåfingriga skurkarna till operatörer!

 

Därefter tog det mig en googlesökning att lista ut hur man importerar sina kontakter från SIM-kortet. Sen var det riktigt skojigt att lura ut hur man ringer med telefonen. Kan ju direkt säga: usel ergonomi och för halt, iPhone är *INTE* optimerad för att användas som telefon – förmodligen får man gå tillbaka till 80-talet för att hitta sämre telefon. Men sen så är ju faktiskt själva telefondelen en parantes när det gäller iPhone: det är världens coolaste pryl, som med lite god vilja även kan ringa. Att para ihop telefonen med trådlöst närverk var VERDAMT svårt, långa säkra lösenord med massa specialtecken… tar typ 10 minuter att slå in ett riktigt svårt lösenord. Men sen har man fett blixtsnabbt nätverk så fort man är nära en accesspunkt man parat ihop sig med!

Kjell&company hade slut på iPhone laddare (inte konstigt – iphone har ju börjat levereras i dagarna) så det blev att gå vidare till Teknikmagasinet. Där sålde de snabbt in mig på cool prylar och jag lämnade butiken med verktygen för att geocaching-säkra min telefon: invisibleshield displayskydd och en robust plastkåpa som skall skydda mot smällar (och dessutom faktiskt gör telefonen mer ergonomisk, med skyddet på vilar den mer fast i handen!

På kvällen gjorde jag en utflykt för att testa min nya telefonGPS! Man har ju hört en del ont om iPhone och dess mottagning, men denna kväll var den dead-on! Den beräknade osäkerheten till 17meter men här var det fan inga Garmin beräkningar: säger Garmin 5 meter så menar de verkligen att den fladdrar som bara tusan inom de fem metrarna, vid 17 meter osäkerhet på Garmin kan du lika gärna gå hem. Med iPhone var koordinaten jättestabil och tillförlitlig på denna uppskattade osäkerhet. Ingen tvekan om saken: de har helt olika sätt att beräkna osäkerhet!

blaufish found Öl-Cache (Traditional Cache)


September 23 by blaufish (1305 found)
Coolaste behållaren på länge! Första med iphone 3gs, nollade 2-3 m bort. Inga fragglar även om jag såg en och annan mupp i krokarna!

 


 

Det sista är bara en referens till att min mysterycache Mountains of Muppets ligger i närheten.

Helt superb, iPhone funkade klockrent under dagens tur. Tummen upp!

.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s