Orientering i Änggårdsbergen: Naturpasset

Jag och Kaprifol tränade orientering i Änggårdsbergen på skoj igår. Köpte Naturpasset på Botaniska. Vi använde bara kartan, kompass och GPS fick ligga oanvända i väskan. Tog 6 kontroller, 6 Found, 0 DNF. 

Kaprifol hade ett orienteringskoncept "Booma" som inte vi geocachare har. Tydligen betyder det att man springer ut och inte hamnar 100% rakt på utan för röra sig runt lite i terrängen för att hitta kontrollen. Hon menade på att 30-50 meter fel räknas somn en boom, lite extremt tycker jag. Tror vi kanske "boomade" 2-3 av kontrollerna, men samtliga hittades med bara några minuters letande. Med Geocaching-mått var det extremt snabbt, men å andra sidan så är orienteringskontroller till sin natur D:1 "cacher" – de syns tydligt och är inte speciellt gömda. 
Göteborgs väder gjorde sig påmint, med mycket mycket mycket regn över oss. Först hördes åskan på långt håll, men sen kom den närmre. Plötsligt lystes himlen upp rejät och sekunderna senare dundrade det till kraftigt, vilket fick oss att fundera på "hur långt bort är blixten?".  Någon sekund, mindre än 1km bort alltså. Humtidum, humtidum.
Aja, vi kom i vart fall hem utan att regnat bort eller fått Zeus sput i huvudet, men lite lätt förskyld var man idag. Roligt hade vi, men vädret kunde klart varit bättre.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s