Fjällvandring Dag 3 – Singi till Sälka

Vi kom iväg cirka 10.30 och med lägre vikt och snabb tillgång till blockchoklad gick resan lätt och i snabbt tempo.

Efter att ätit makaroner måltid in och måltid ut så var jag extremt trött på dem – mer makaroner och knorr skulle få mig att spy. Omväxling till REAL Örtkyckling gjorde lunchen till en underbar upplevelse.

Något overkligt kändes det att komma fram till Sälka i extremt god tid, före middag! Och då hade vi ändå stannat och lekt i snön och roat oss. Vi handlade mat i stugan och festade loss rejält med Bullens pilsnerkorv, tonfisk, chips, ölkorv och kakor. Härligt att få kött, fett och proteiner istället för frystorkat och makaroner!

Sälka hade en riktigt varm bastu där de tre grabbarna grus tävlade i vem som kunde värma sig längst uppe på högsta trappen medan de skopade vatten över kamminen, för att sen springa ut och skopa hinkar med iskallt jokkvatten över sig. Vi tog det lite lungnare men lyckades faktiskt bada lite i den kalla jokken. Vi tvättade oss även i rummet bredvid bastun, där man kunde få varmvatten som värmts av kaminen.

En del blöta kläder hade vi, bland annat sockor som vi tvättat i jokken, så på kvällen fixade vi eld i kaminen för att torka kläderna. Till slut fick vi eld på träklabben, som var färsk för året och allt annat än lättantänd. Tja, det skall nog sägas som så – någon scout är jag inte. Hamnar vi någonsin i nöd och behöver göra upp eld så använder jag nog gasolköket som tändare, att få fyr på hårda kompakta träklabbarna med nästan inget papper, näver eller tändved kändes smått omöjligt. Till slut fuskade jag och tog till några tändkuber jag hade i ryggsäcken.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s