Vidingsjö

Idag gav jag mig ut på en liten tur till Vidingsjö och började på en liten lätt och trevlig geocachingtur i snödrivorna.

( Dagens foton: http://picasaweb.google.se/blaufish.gsak/20080323Vidingsj )

Först ut var KRALMAPA som låg nära husen. Där träffade jag en liten familj, och som min logg på Geocaching.com beskriver det:

Avbröt sökandet pga en barnfamilj var i närheten och jag inte ville verka konstig närainpå dem. De verkade dock trevliga.

Jag gick iväg och förklarade vad jag sysslade med, drack lite te och frågade dem om de kunde översättningen av den engelska ledtråden. Mannen (barnens morfar) trodde min översättning var rätt och kikade intresserat på min GPS.

Efter att varit social en stund så kikade jag efter cachen igen. Ifrån ny vinkel hittades den mycket lättare.

image454
image455

Därefter var det dags att tåga vidare. Utan karta och i ett område jag inte alls hade någon lokalkännedom i, så gick det inget vidare. 400 meter från nästa cache så tröttnade jag och satte mig ner och mumsade i mig lite härlig lunch istället.

Med nya krafter i mig så letade jag mig bort mot cachen, men fick ta det varligt för det var mycket fruset vatten och det var lite klurigt att avgöra hur djupt och isen vågade jag inte lita på. Så det blev till att hoppa mellan vad som verkade vara fast land, och hela tiden ha koll på att det fanns grenar att gripa tag i utifall att marken skulle brista. Ungefär som när man tar sig över ett ofruset kärr alltså, bara det att nu slapp man bli blöt.

Cachen loggades snabbt och lätt, men där bestämde jag mig att "Call it a day" (och varför inte "God like a bear!" ? som vi alla Gunship 2000 spelare hört ett par gånger för mycket). Att komma ut ur detta skogsområde var lättare sagt än gjort, då alla spår går i sub-optimala cirklar istället för att gå i en vettig riktigning. Så hur man än går får man antingen gå en djäkla omväg eller ta terrängen. Men men, sagt och gjort, jag kom ut ur skogen och lyckades hitta en buss som stod och idle:ade. Visade sig att den skulle gå om fem minuter och bort tills civilisationen, så min lilla tur fick sig ett härligt slut.

Förövrigt så sa jag glad påsk till alla busschauförer jag åkt med idag. Folk som jobbar helg i serviceyrken förtjänar lite uppskattning från oss som blir servade! 🙂

Andra bloggar om:

Technorati:
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s