Strul på matbutiken, en stackars förståndshandikapad pank man…

På matbutiken där jag skulle köpa frimärken pågick ett litet tragiskt spektakel.

En förståndshandikappad man i 20 – 30 års åldern var där och var lessen över att det han handlat under månaden varit så dyrt att han var helt pank, och tyckte att butiken skulle ge tillbaka pengarna för att han hade en så svår situtation.

Den unga tjejen i kassan tittade bedrövat på det hela, under tiden som en stor kille (chefen?) förklarade om och om igen att de inte gjorde så, att om man köpt under månaden och det sen blivit för dyrt så var det inte med butiken man skulle diskutera det. Skulle butiken betala tillbaka till alla som tyckte de handlat för mycket under en månad så skulle alla vilja ha pengar från dem.

Vilket resulterade i att den förståndshandikappade mannen missnöjt förklarade hur lessen och missnöjd han var över att vara pank.

Tja. Det pågick när jag kom in, och pågick när jag gick ut, jag misstänker att det var en mycket lång långkörare.

Man vet ju inte riktigt vad man skall tycka om det här… synd om honom, men så länge han inte handlar märkligt dyra saker så kan ju inte butiken hållas ansvarig för att planera hans ekonomi. Man kan ju inte ångra sig i efterhand om man spenderat rubbet.

Störst fel är väl att någon som helt verkar sakna möjlighet att förstå ett kontokort får gå omkring med alla sina pengar på det. Man kan ju undra om mannen inte har någon familj eller vårdare som kan ta hand om hans ekonomi. Med tanke på att jag tror att jag skulle röna större framgång med att förklara ekonomi för ett barn än för den här mannen, och jag skulle inte ge barn alla sina pengar på ett plastkort.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s