Dagens förvirrade utsvävningar – Operation: Flanera i Göteborg

Först ut blev ett snabbt besök till ########## (butiksnamnet censurerat) för att köpa Zie Ultimate Present. Zie Ultimate Present är något som bland annat Kaprifol skall få, så det är jättehemligt vad Zie Ultimate Present är. Men detta är redan spoilat till Kaprifol om vad det handlar om:

  • Den är Zie Ultimate Present – dvs den är mer än en present, ur många olika aspekter.
  • Det är något helt rumsrent som inte är ett dugg upprörandes 🙂
  • Den kan med fördel ges till tjejer / kvinnor (men det är egentligen inget problem att ge den till en kille) och jag ger bort den till alla de närmaste kvinnorna (mamma, syrran, Kaprifol, …)
  • Dessutom, den är billig. Så man kan ge bort den till ganska många utan att bli ruinerad.

Tufft att man hittat den.

Jag spanade in lite Clas Olsson, och ögade lite på vad de hade i PMR-väg och PMR-tillbehör. Hamnade i en kul diskussion med en dam med krycka som hade problem med att de möblerat om så hon inte hittade till klockorna. "Står de inte där borta?", "Nej, det trodde jag också, men de har flyttat på dem". Butikspersonalen uppmärkssammade oss och gav henne info om vart klockorna hade rymt. Därefter ögade jag på The Kö auf DOOM. Jösses. Precis hur många människor som helst stod och köade. Snabbt insåg jag "handla inget för helvete, ta dig utifrån detta helvetteshål illa kvickt" var planen som gällde. Så många människor, så trångt, så varmt, så obehagligt, så… äkligt. Men men, efter fem minuters slinkande och knöande hade jag lyckats ta mig förbi dommedags kön och undrade mentalt vad det är för galningar som klarar av att stå så där tätt och bara vänta… en del hade ju vinterkläder på sig också, måste varit som en vidrig bastu för dem.

Därefter stack jag iväg till Terräng, som börjar bli ett favorithak för inköp av kul prylar. De börjar nästan känna mig nu, i och med att jag (och två kollegor) är där löjligt ofta. Vips så fick jag hittat två småkul presenter till farsan jag tänkt ut tidigare. Så slog jag till på benskydd som passar in i dolda fickor i mina 5.11 byxor (rip-stop nylon, svarta). Några billiga extra spännen jag tänkt försöka klämma på min rygga Tasmanian Tiger TT Mission Bag blev det också. (börjar för övrigt bli väldigt fäst vid Tasmanian Tiger, många bra och prisvärda saker där, och deras civila moderbolag Tatonka verkar också göra en del trevligt/prisvärt).

Hamnade i en konversation om lite allt möjligt med personalen, de börjar ju känna till mig nu — är där ganska ofta, har tappat min plånbok där en gång, och de är "rädda" för mitt VISA-kort efter "incidenten" (Jag stoppade in mitt VISA kort in i chipläsaren. Apparaten skriver ut "Rebooting". "Initializing". "Verifying application memory". Sen var den stendöd. Tog ut mitt kort, som då var svartbränt kring chippet… Därefter tog det dem 10-15 minuter att få igång sin betalatomat. Vilket råkade vara precis när de skulle stänga butiken). Sen "incidenten" så tar de mitt kort manuellt, de vill inte att vi provar igen. Phear the card".

Tydligen så hade en av killarna inte hunnit skaffa en enda julklapp än, så min historia om de fruktansvärda köerna på Clas Olsson gjorde honom lite orolig. "Men äch, jag kan ju köpa julklappar här innan jag går hem" föreslog han. Jag undrade lite om han verkligen trodde alla i hans bekantskap ville ha saker därifrån. Jag menar, butiken är ju underbar, men visst måste man vara lite utomhus-/friluft-/militärintresserad för att saker därifrån skall gå hem? Fast hum, en del av kläderna går nog hem hos de flesta, en fin och varm tröja är ju aldrig fel.

Jag kollade lite på PMR/radio efter betalningen, och berättade hur svårt jag tyckte det var att bestämma sig. Min billiga PMR funkar ju faktiskt bra, och jag använder den inte så ofta, så funktionellt sätt så duger den ju. Det är ju bara det att man vill ha en PMR som tål stryk och som har en lång tuff antenn. Då föreslog snubben att jag skulle ta lite broshyrer och titta i. JÖSSES. RENA PORRHÖRNAN! Massa kataloger från trevliga tillverkare av ficklampor, kläder, radios, bärsystem, …. Och helt gratis dessutom. Åh jag dumpade på mig ca 5 kataloger ner i ryggsäcken och tog sen en spårvagn hem efter hälsat personalen god jul.

Problemet var bara att jag satt på spårvagn 10 och skulle byta. Efter en stund tittade jag upp från mina kataloger och insåg att spårvagnen var helt tom på passagerare. Och spårvagnen stod stilla. Oj, jag hade nog varit alldelles för inne i mina kataloger. Gick fram till en dörr och tryckte på den. Den öppnade sig inte. Gick till nästa och provade. Den öppnade sig inte heller. Roat började jag inse att jag var inlåst på slutstationen eller något liknande. Traskade iväg iväg till förarhytten och kikade in där, och han var kvar där framme och smaskade på ett mellanmål. Jag knackade på den och han noterade mig lite förvånat, och körde iväg vagnen till en hållplats så jag kunde öppna dörrarna och gå ut.

"Hmm, undrar om jag inte är på guldheden?" tänkte jag. Startade GPS:en som snart fick synk. Tyvärr hade jag inte den närmaste cachen XMAS 2007-20 i min GPS. Trixade lite med telefonen och insåg att jag har problem. Min "seriösa" privata mail (gmail) var förbannat svår att logga in på, eftersom lösenordet är svårt att knappa in på en mobiltelefon (låååååångt lösenord med bokstäver i olika storlekar och siffror och mellanslag och gud vet allt) men tillslut lyckades jag på försök nummer tre eller fyra. Snopet insåg jag inte cache notifications mailade till denna e-mail address, utan bara till min "oseriösa" mail (den dit alla geocaching.com loggar/mail kommer). Vips så tog jag mig till hotmail.com och skulle slå in mitt username. F***n också, mitt username där är ju ett gammalt skämt jag hittat på en gång. Det är en serie tecken från ett qwerty tangentbord som är helt omöjligt att komma ihåg utan att titta på ett tangentbord. Omöjligt att logga in via mobilen. Plötsligt insåg jag att vad jag bör göra är att fixa så att min tredje privata e-mail, den just nu bara används av GSAK som scannar den efter PQ mails, även används i syfte att läsa cache notifications när jag är "ute i fällt". Fy fan vad jag är smart! 🙂

Så traskade jag iväg till Wravinskys och gjorde något som Göteborgare gör ogärna – använder en buss istället för en spårvagn – för att slippa vänta ute i kylan länge. Där så noterade jag något komiskt. En tjej med urringad och rejält uppknäppt blus försökte hitta något sätt att kombinera sin nakna (och förmodligen lättkylda) hy med sin gigantiskt stora och förmodligen jättevarma halsduk. Jag tjuvkikade lite på hennes experiment ett tag. Roligast var när hon försökte ha halsduken runt halsen och hålla upp den med armarna för att hennes hy inte skulle döljas. Men till slut fick hon ge upp och låta halsduken hänga ner och dölja hela hennes kropp. Hon såg ut som en vissen blomma och väldigt deprimerad över detta misslyckande, blängde surt ner i golvet.
Nu så kan man ju få för sig att det var någon ung flicka det handlar om, men jag skulle tippa att hon åtminstone hade passerat 25-strecket… 🙂

Så en lång historia kort, nu skall jag vila mig lite och packa ryggsäcken inför morgondagens tidiga geocachande.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s