Dagens förvirrade utsvävningar – Jullunchen

Igår blev det biffar gjorda på rådjursfärs. Många av dom. Nästan ett helt paket köttfärs konsumerade jag. Plötsligt gick jag från vrålhungrig till att jag var så mätt att det nästan gjorde ont.

På morgonen blev det ingen frukost. Jag var vrålmätt när jag vaknade.

På jobbet noterade jag att chefen inte var där. Lite märkligt då jag visste sen tidigare att chefen likt mig funderade på att flexa ut tidigt, och vi skulle iväg på jullunch. Efter ett tag så ringde felefonen, och på andra sidan eter-rymden var chefen. "Det är så att vinterkräksjukan går rejält i familjen nu, så jag tror det är bäst jag håller mig borta från jobbet idag. Tyvärr missar jag lunchen". "Jasså, det var ju synd, är det barnen?", "Nä, det är <<namn på chefens fru>> som mår riktigt dåligt". Chiefen undrade om jag kunde ta hand om betalning för jullunchen – han hade redan ringt och kollat om de accepterade American Express. "Visst!" Problemet var bara att det är lite special-special med att få in representation – man kan inte göra på det sättet man hanterar alla andra kostnader – och chefen vet att jag är den typen av person som kan bli smått upprörd på strulig byråkrati (och speciellt saker som att få pengarna efter att AmEx tagit betalt, eller när vårat kokobäng-system ger för lite pengar tillbaka på reseräkningar gjorda i utländsk valuta). Efter en stund så sa jag ungefär "Äch, vi krånglar inte. Jag tar det på AmEx:et nu, så fixar vi med byråkratin när vi är tillbaka efter julen. Skulle pengarna komma lite sent så gör det inget.". Chefen dubbelkollade två gånger om jag verkligen menade det…

Hehe, jag tror jag gjort stabilt intryck några gånger… 🙂 Var nog senast en vecka sen jag skrev ett upprört mail till reseansvarig med CC till chefen om hur intelligent jag tyckte det var att behöva betala 135 kronor extra, och lägga 15 minuter på att använda AmEx’s fullständigt värdelösa web-o-tjänst – för att spara 6 kronor (dvs man går 129 kronor i förlust på "sparandet" och får inte använda SJ’s sida som är hundra gånger enklare och snabbare).

Chefen tyckte det vore bra att jag kollade upp att ingen blev bortglömd på kontoret, vilket jag i pedantiskt ordning exekverade genom att ta fram namnlistan på alla som skulle med och luncha och helt sonika sätta en 1:a och en 2:a och en 3:a framför namnen för att indikera vilken bil de skulle åka i. Riktigt superduper blev det. Vår CTO undrade roat om jag funderade på att bli reseledare eller varit det i ett tidigare liv.

Väl framme på jullunchen på Stallgården meddelade jag direkt att vi upptäckt att totalt 3 ur vårat sällskap visat sig vara frånvarande pga sjukdom, vilket gjorde resturangpersonalen glada som omedelbart kunde frigöra ett bord för två från våra bord och tillgängliggöra det för obokade gäster.

Det var rysligt gott, och jag fick i mig en hyffsad tallrik mat, trotts att jag egentligen fortfarande var mätt av all rådjursfärs från igår. Trevligt ställe med god mat, kaffe och efterrätter! 🙂

En redjäl räkning på det, men tja, AmEx kortet sväljer ju sånt lätt. Därefter tackade jag kollegorna för ett fint år och började "Operation: Flanera i Göteborg".

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s